Ber sivile israelere bære våpen, og frykten for en ny intifada stiger

- Eneste veien mot frigjøring, sier Hamas-lederen etter ti dager med voldsekslosjon på Gaza.

SKUTT OG DREPT:  Palestinske menn bærer bort en 21 år gammel mann, som ifølge meidisinsk personell i på Gazastripen ble skutt og drept av israelske militære i Khan Yunis fredag på palestinsk territorium. Foto: Ibrahim Khatib, Demotix/NTB Scanpix.
SKUTT OG DREPT: Palestinske menn bærer bort en 21 år gammel mann, som ifølge meidisinsk personell i på Gazastripen ble skutt og drept av israelske militære i Khan Yunis fredag på palestinsk territorium. Foto: Ibrahim Khatib, Demotix/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kraftig eskalering av volden i grenseområdene mellom Jerusalem og Gazastripen fredag, øker frykten for en ny og tredje intifada - opprør.

Mens Hamas-leder Ismail Haniyeh regelrett tok til orde for et nytt palestinsk oppgjør, ber israelske myndigheter om at sivile israelere har våpen i beredskap.

- Vi ber om en sterkere intifada. Det er den eneste veien mot frigjøring, sa Haniyeh etter fredagsbønnen i en moské i Gaza by, ifølge Reuters.

Og på tv-kanalen Channel 2 oppfordret forsvarsminister Moshe Ya'alon alle sivile med våpentillatelse om å bære våpen for å trygge seg mot angrep fra palestinere.

-Døde terrorister - ikke våre - Vi er midt i en terrorbølge der sivilbefolkningen er mål, og det er av aller største viktighet at folk er oppmerksomme og klare. Når det oppstår en hendelse, er det av stor viktighet at det er terroristene som blir skutt og drept, og ikke våre, appellerte forsvarsministeren i tv-innslaget, ifølge Jerusalem Post.

Den første intifadaen er betegnelsen på opprøret som startet blant palestinere mot israelske miltære i 1987. Den andre intifadaen, som brøt løs i 2000 hadde utgangspunkt i en strid om al-Aqsa-moskéen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer