Karl Elliott (7) ble påkjørt:

Ber sjåfør melde seg

Torsdag ettermiddag ble Karl Elliott (7) påkjørt i Porsgrunn. Sjåføren stakk av. - Det er greit å gjøre feil, men vær så snill - ikke forlat et barn du ikke kjenner skadeomfanget på, sier far Karl-Fredrik.

BLE PÅKJØRT: Karl Elliott Sandelin Velle (7) ble påkjørt torsdag ettermiddag. Samme kveld ligger han til observasjon på sykehuset, og sjåføren har ikke meldt seg. Nå ber far Karl-Fredrik Sandelin Velle sjåføren om å melde seg - om ikke bare for å lette på samvittigheten. Foto: Privat
BLE PÅKJØRT: Karl Elliott Sandelin Velle (7) ble påkjørt torsdag ettermiddag. Samme kveld ligger han til observasjon på sykehuset, og sjåføren har ikke meldt seg. Nå ber far Karl-Fredrik Sandelin Velle sjåføren om å melde seg - om ikke bare for å lette på samvittigheten. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det var klokka 18.30 torsdag kveld at politiet fikk melding om at en sju år gammel gutt på sykkel hadde blitt påkjørt i Porsgrunn. Føreren av bilen stoppet ikke for gutten ved et fotgjengerfelt, og han kjørte fra stedet etter ulykka.

Selv sto Karl-Fredrik Sandelin Velle og stablet ved da sønnen ringte.

- Han ringte og spurte om jeg kunne komme og hente ham fordi sykkelen var ødelagt, sier han over telefon til Dagbladet.

Sønnen hans, Karl Elliott, som ble påkjørt, er lagt inn på sykehuset for observasjon. Han er ifølge faren ved godt mot, men har smerter i ryggen og bekkenet.

Nå kommer faren med en bønn til sjåføren:

- Det er greit å være i sjokk, og det er greit å ikke være helt innforstått med hva som skjer. Det er lov å gjøre feil - vi er ikke sinte. Men sjåføren har forhåpentligvis dårlig samvittighet. Gjerne meld deg, så får du lettet på samvittigheten, sier han.

- Traumatisk opplevelse

Karl Elliott var ute med noen kompiser da ulykka fant sted. Han skulle ifølge faren krysse fotgjengerovergangen, og gikk av sykkelen. Da han var halvveis over så han bilen, og at den ikke bremset, så han begynte å løpe.

- Han rekker ikke å komme seg over. Bilen treffer sykkelen først, og gutten etterpå. Sykkelen tar den hardeste støyten. Sykkelen er ikke kjørbar nå, forteller faren.

Selv om sønnen er ved godt mot, og kanskje mest lei seg for at sykkelen er ødelagt, påpeker faren:

- Det er en traumatisk opplevelse for en sjuåring.

- Uoversiktlig kryss

Fotgjengerovergangen der påkjørselen fant sted, er ved innkjøringen til en barneskole, og ifølge Karl-Fredrik en vei hvor det ferdes mange barn, både gående og syklende.

- Det er et uoversiktlig kryss, særlig når man kommer fra Porsgrunn. Jeg vil fri litt til fylkeskommunen, og be dem om å senke fartsgrensa fra 60 til 40. Vi leser historier der det har gått gærent og enda verre andre steder i landet, og vil ikke at slikt skal skje her også.

Karl-Fredrik snakket med et vitne etter hendelsen, som snudde seg mot ulykkesstedet da hun hørte smellet.

- Hun observerer den svarte bilen som stopper, og ser at sønnen min reiser seg bak bilen. Da kjører sjåføren videre. Hun tror at sjåføren så sønnen min.

Han forteller også om en sjåfør med tilhenger, som stanset da han hørte smellet. Ifølge det Karl-Fredrik har hørt fra vitner, trodde han at baklemmen på tilhengeren hadde falt ned.

- Håpte sjåføren sto der

Da Karl Elliott ringte faren, spurte Karl-Fredrik hvorfor sykkelen var ødelagt. Da sønnen fortalte hva som hadde skjedd, heiv han seg i bilen og varslet nødetatene.

- Jeg tenkte at det i alle fall gikk bra med gutten, fordi han varslet selv, og så tenkte jeg at jeg håper sjåføren står der og tar vare på gutten min.

Det gjorde han altså ikke.

- Men jeg vil takke to damer som var der med ham til jeg og politiet kom, legger faren til.

Torsdag kveld har politiet ikke fått tak i sjåføren som kjørte på Karl Elliott, skriver NTB.

- Status nå er at vi ikke har identifisert sjåføren som var involvert i hendelsen. Vi har sånn sett avsluttet søket og bedt publikum om hjelp, men saken etterforskes fortsatt, sa operasjonsleder Marius Fosvold i Sørøst politidistrikt til NTB i 20.30-tiden torsdag.

- Sjåføren skal være en eldre mann. Jeg har per nå ikke oversikt over skader på bilen, men jeg vil anta at det er merker på den etter hendelsen, opplyste operasjonslederen til NTB i 18.45-tiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer