Ber sjåførene holde seg i skinnet

Norges Lastebileierforening er skuffet etter dagens møte med finansministeren, men medlemmene holde seg unna flere aksjoner før forhandlingene med Restad er ferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har en stor jobb med å forklare våre 4.300 medlemsbedrifter at vi ikke har oppnådd noe foreløpig, vedgår administrerende direktør Gunnar Apeland i NLF til Dagbladet.

Etter møtet med finansminister Gudmund Restad i dag gikk ledelsen i NLF rett i et forbundsstyremøte. Resultatet blir trolig at medlemmene blir bedt om å avstå fra flere aksjoner til forhandlingene med Restad er ferdig.

- Vilje til å gjøre noe

- Vi er selvsagt skuffet over at Stortingets flertall i går kveld motsatte seg å behandle ekstraavgiften vi fikk fra nyttår på nytt, men det er ikke Restads feil. Han uttrykte forståelse for at næringa vår har problemer og viser vilje til å se på hva som kan gjøres, sier Gunnar Apeland. Direktøren i NLF er glad for at næringa nå blir tatt med på råd, og setter sin lit til at avgiftsnivået blir redusert i revidert nasjonalbudsjett til våren og i neste års statsbudsjett.

Lover å ikke aksjonere

Apeland er redd dagens ufruktbare møte med finansministeren blir vanskelig å selge til medlemmene rundt om i landet. Men han har lovet Restad at hans forbund ikke skal delta i ulovlige aksjoner.

- Vi forstår at det bare forverrer klimaet, og vil forholde oss i ro så lenge vi er i en positiv dialog, sier Gunnar Apeland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer