BØR ANMELDES: Stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug (Frp) reagerer på at lærerne som stod bak skolevandalismen i Sunndal ikke blir anmeldt at skoleledelsen. 
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BØR ANMELDES: Stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug (Frp) reagerer på at lærerne som stod bak skolevandalismen i Sunndal ikke blir anmeldt at skoleledelsen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Ber skolen politianmelde lærerne

Mette Hanekamhaug (Frp) reagerer på skolens særbehandling av julebordsvandalene i Sunndal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Stortingets yngste, Frps Mette Hanekamhaug, er blant de som reagerer på at lærerne som ramponerte sin egen gamleskole i julebordsrus slipper billig unna. Verken skolen eller kommunen vil politianmelde vandalene. Foreløpig betraktes forholdet som en personalsak, hvor personalsjef Ola Bakken synes det er prisverdig at de tre vandalene har innrømmet og beklaget det de gjorde.

- Jeg reagerer kraftig på det, og mener lærerne bør straffes på samme måte som elever, sier Mette Hanekamhaug til Dagbladet.

- Bør anmeldesStortingsrepresentanten mener det finnes mange eksempler på at elever som begår lignende hærverk automatisk blir politianmeldt av skolen.

- Vi kan ikke lære barna våre at det er ulikhet for loven der elever som knuser ei rute blir politianmeldt, mens når skoleleders arbeidskollegaer gjør det samme medfører det ingen konsekvenser, sier hun.

Dårlige rollemodellerHanekamhaug bruker Tingsaker skole i Lillesand som eksempel, der det i ordensreglementet står at ungdomsskoleelever som utfører hærverk automatisk vil bli politianmeldt.

- Derfor er det galt av skoleledelsen å ikke anmelde episoden. Lærere opptrer som rollemodeller for barna i skolen og forventes således å oppføre seg deretter. De skal gjennom sin oppførsel vise hva som er rett å gjøre, noe jeg tør våge påstå at å drikke seg full, knuse ruter og kaste møbler ikke er, sier hun.

Hanekamhaug reagerer på at også politiet nærmest baghatelliserer hærverket, og viser til politioverbetjent Espen Bakk ved Sunndal lensmannskontor som overfor Dagbladet foreslår at skoleledelsen gir lærerne gjensitting i straff.

- Selv om dette er et fraflyttet bygg, er det fremdeles et offentlig bygg. Hadde noen andre gjort dette, ville de blitt anmeldt. Ikke minst tenker jeg på at det kunne ha stått noen utenfor vinduene når møblene ble kastet, sier Hanekamhaug til Dagbladet.

- BØR FÅ GJENSITTING: Politiet overlater til skoleledelsen på Sunndal ungdomsskole å bestemme hva slags konsekvenser lærerne som knuste fire vinduer på gamle Sunndal ungdomsskole etter et julebord i helga bør få. Men de har et forslag: De bør sitte igjen på skolen. Foto: Helle Gannestad/DRIVA Vis mer