Ber skolen politianmelde lærerne

Mette Hanekamhaug (Frp) reagerer på skolens særbehandling av julebordsvandalene i Sunndal.

BØR ANMELDES: Stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug (Frp) reagerer på at lærerne som stod bak skolevandalismen i Sunndal ikke blir anmeldt at skoleledelsen. 
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BØR ANMELDES: Stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug (Frp) reagerer på at lærerne som stod bak skolevandalismen i Sunndal ikke blir anmeldt at skoleledelsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Stortingets yngste, Frps Mette Hanekamhaug, er blant de som reagerer på at lærerne som ramponerte sin egen gamleskole i julebordsrus slipper billig unna. Verken skolen eller kommunen vil politianmelde vandalene. Foreløpig betraktes forholdet som en personalsak, hvor personalsjef Ola Bakken synes det er prisverdig at de tre vandalene har innrømmet og beklaget det de gjorde.

- Jeg reagerer kraftig på det, og mener lærerne bør straffes på samme måte som elever, sier Mette Hanekamhaug til Dagbladet.

- Bør anmeldesStortingsrepresentanten mener det finnes mange eksempler på at elever som begår lignende hærverk automatisk blir politianmeldt av skolen.

- Vi kan ikke lære barna våre at det er ulikhet for loven der elever som knuser ei rute blir politianmeldt, mens når skoleleders arbeidskollegaer gjør det samme medfører det ingen konsekvenser, sier hun.

Dårlige rollemodellerHanekamhaug bruker Tingsaker skole i Lillesand som eksempel, der det i ordensreglementet står at ungdomsskoleelever som utfører hærverk automatisk vil bli politianmeldt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer