Carl I. Hagen, Erna Solberg

Ber Solberg bli sittende

Carl I. Hagen med sterk advarsel til SV-leder om å ikke gjenta hans egen tabbe.

VETERAN: Carl I. Hagen avbildet på Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB
VETERAN: Carl I. Hagen avbildet på Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum fortsetter med regjeringsforhandlinger på Hurdalssjøen.

Nå blander tidligere Frp-leder Carl I. Hagen seg inn.

Til VG advarer han SV-leder Audun Lysbakken, som trakk seg fra forhandlingene, mot å støtte en regjeringsplattform før han har forhandlet budsjett.

CARL I. HAGEN: Fremskrittspartiets formann fra 1978 til 2006 Carl I. Hagen benyttet anledningen og stilte spørsmål til KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad på direkten. Vis mer

I tillegg ber han Erna Solberg om ikke å trekke seg som statsminister, men å sitte til hun blir felt.

- Det er ingen grunn for Erna å gi fra seg regjeringsmakten sånn uten videre, sier Hagen til VG, som mener det kan ta tid før det er enighet om en ny regjeringsplattform.

Om SV ikke har formelt har støttet regjeringsplattformen når Solberg blir felt, påpeker Hagen at Lysbakken vil sitte på langt mer makt. Ettersom SV da ikke har bundet seg til å støtte regjeringens plattform.

Bakgrunnen for Hagens råd er at han mener han selv gjorde tabben som Frp-leder med å støtte Kjell Magne Bondeviks regjeringsplattform i 2001 før budsjettforhandlingene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer