Ber SOS Rasisme ta regninga

Slik hevder Tjen Folket å bruke SOS Rasisme til å finansiere «revolusjonen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Partiets hemmelige e-postutveksling viser hvordan Tjen Folket-medlemmene skal få dekket sine utgifter via SOS Rasisme.

Unge rekrutter blir lovet politisk fravær fra skolen under dekke av å jobbe for SOS Rasisme.

Dagbladet har tidligere avslørt hvordan Tjen Folket sitter med en dominerende posisjon i ledelse og drift av SOS Rasisme. Under deres ledelse er SOS Rasisme under gransking for påstått medlemsjuks og økonomisk rot med offentlige midler.

«Smørbukk»Dagbladet kan i dag fortelle hvordan Tjen Folket selv hevder å melke SOS Rasisme for penger til drift av egne politiske aktiviteter.

«Om noen spør er det Arbeiderlaget av Smørbukk her i byen som arrangerer et seminar om lokallagsorganisering», heter det i en e-post fra «Peder» i forbindelse med en invitasjon til et partiseminar i Trondheim.

«Smørbukk» er Tjen Folkets kodeord for SOS Rasisme.

TIPS OSS:

Vet du noe om SOS Rasisme du mener vi bør vite om?

Kontakt oss her: eiliv@db.no eller esan@dagbladet.no

«Peder» er etter hva Dagbladet kjenner til dekknavn for Kenneth Fuglemsmo, landsstyremedlem og ansatt i SOS Rasisme.

Fuglemsmo er leder av Tjen Folkets ungdomsorganisasjon, Revolusjonær Kommunistisk Ungdom (RKU). Fuglemsmo avviser overfor Dagbladet å stå bak e-posten eller å ha dekknavnet «Peder».

Et mønsterI de flere hundre e-postene Dagbladet har lest gjennom er det et mønster som går igjen:

Tjen Folket kaller inn til medlemsaktiviteter under dekke av å være arrangementer i regi av SOS Rasisme. Dermed kan deltakerne få betalt sine reiseutgifter via offentlig støtte til SOS Rasisme.

Dette er nettopp hva det oppfordres til i flere e-postdiskusjoner fra perioden 2007-2008, som Dagbladet har fått tilgang til.

<strong>«HONNING-KASSERER»:</strong> Kjell Gunnar Larsen er daglig leder og hovedkasserer i SOS Rasisme, eller «Honning» og «Smørbukk» som ungdomsorganisasjonen kalles i Tjen Folket.  Larsen er også nestleder i Tjen Folket.  Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
«HONNING-KASSERER»: Kjell Gunnar Larsen er daglig leder og hovedkasserer i SOS Rasisme, eller «Honning» og «Smørbukk» som ungdomsorganisasjonen kalles i Tjen Folket. Larsen er også nestleder i Tjen Folket. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

Klassekampen har tidligere gjengitt mindre deler av det samme materialet, men Dagbladet kan i dag avsløre ytterligere og helt ny informasjon.

Søkte støtte for Tjen Folket15. til 17. februar 2008 avholdt Tjen Folket / RKU et seminar, der blant annet «Arbeidet vårt med smørbukk» stod på dagsorden.

En måned før gikk følgende oppfordring ut på nettverket:

«Det er jo lagt opp som et smørbukk-arrangement. Søk om det kan du vel i Frifond.»

Dokumenter Dagbladet har fått tilgang til viser at SOS Rasisme fikk innvilget støtte fra Barne- og familiedirektoratet for et arrangement kalt «organisasjonsseminar», med bare 12 deltakere i Trondheim samme helg.

- RKU hadde ikke samling den nevnte datoen, så vidt jeg kan finne ut så lenge etter, sier Kenneth Fuglemsmo til Dagbladet.

Dette er saken:

• Tirsdag 11. mai kunne Dagbladet avdekke hvordan ytterliggående kommunister har sikret seg makten og størsteparten av de lønnede stillingene i SOS Rasisme, som hevder å være Europas største antirasistiske ungdomsorganisasjon.

• I SOS Rasisme er Kjell Gunnar Larsen blant annet hovedkasserer, leder av valgkomiteen, medlem av økonomiutvalget, landsstyret og ansettelsesutvalget.

• Larsen er også nestleder i «Tjen Folket», som har en beinhard, revolusjonær linje.
Han deler kontor i Haugesund med Henrik Ormåsen, leder av Tjen Folket og ansatt i SOS Rasisme.


• Et stort antall ansatte i SOS Rasisme var i 2008 og er fremdeles tilknyttet «Tjen Folket». Minst tre av fire ansatte med høyest årslønn i SOS Rasisme er styremedlemmer i «Tjen Folket».

• 12. mai skrev Dagbladet at SOS Rasisme-topper tilknyttet Tjen Folket har brukt offentlige midler på eiendomskjøp landet rundt. Aksjeselskapet hvor eiendommene står registrert kontrolleres av styremedlemmer tilknyttet Tjen Folket.

• 14. mai oppfordret flere stortingspolitikere og Oslo-ordfører Fabian Stang politiet om å etterforske SOS Rasisme.

• 19. mai avslørte Dagbladet et hemmelig notat som gir medlemmer av Tjen Folket instruks om hvordan de skal gå fram for at partiet skal beholde kontrollen over makta og millionverdiene i SOS Rasisme.


Les alt om SOS Rasisme

- Spør JoeVed flere anledninger ber også sentrale personer i Tjen Folket sine partimedlemmer ordne penger ved å ta kontakt med «joe@tjen-folket.no» i «økonomikomiteen».

Som Dagbladet tidligere har avslørt skal «Joe» være identisk med hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen i SOS Rasisme.

Han er også nestleder i Tjen Folket. Selv avviser Larsen å inneha et slikt alias eller å bruke e-postadressen.

«Hvis dere ønsker reisedekning må dere ta kontakt med økonomifolkene i smørbukk», heter det i en e-postutveksling datert 16. januar 2008.

Benekter misbruk- Har Tjen Folket eller RKU benyttet SOS Rasismes trykkeritjenester for å lage løpesedler eller plakater? Og har partiet i så tilfelle blitt belastet for slik bruk?

<strong>- IKKE TILFELLE:</strong> Tjen Folket-leder Henrik Ormåsen avviser at den hemmelige organisasjonen på noe tidspunkt har belastet SOS Rasisme for partiaktiviteter. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
- IKKE TILFELLE: Tjen Folket-leder Henrik Ormåsen avviser at den hemmelige organisasjonen på noe tidspunkt har belastet SOS Rasisme for partiaktiviteter. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer

- Ingen av SOS Rasisme sine verdier er blitt overført til andre organisasjoner, sier Larsen til Dagbladet.

Larsen gir det samme svaret på alle andre spørsmål om økonomisk samrøre mellom Tjen Folket og SOS Rasisme.

Ber fri fra skolenMen det er ikke bare pengebistand Tjen Folket hevder å høste via SOS Rasisme.

Partiet bidrar ifølge egne internbeskjeder også med falske fraværsmeldinger til skoleelever som skal på oppdrag for Tjen Folket.

«Det kan jo tas i skoleuka. Gjennom Smørbukk kan vi ordne deg politisk fravær, skriver «Olav» 10. januar 2008.

Nyhetsgrafikk.no
Nyhetsgrafikk.no Vis mer

Tjen Folkets leder Henrik Ormåsen avviser at partiet på noe tidspunkt har misbrukt SOS Rasismes ressurser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer