Ber staten granske Celinas slankemiddel

Forbrukerrådet ber nå næringsmiddeltilsynet granske markedsføringen av slankemiddelet Tonalin CLA. Hittil i år har slankemiddelet solgt for over 50 millioner kroner, noe Celina Midelfart tjener store penger på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge VG har kosmetikkdronningen, også kjent som Kjell Inge Røkkes kjæreste, selv testet produktet. Hennes selskaper tjener nemlig store penger som detaljist for Tonalin, som blir produsert av det norske selskapet Natural ASA.

Tonalin markedsføres med at det inneholder fettsyren CLA, som skal øke utskillelsen av fett fra kroppens fettlagere. Konkurrerende CLA-produkter har fått markedsføringsforbud etter å ha brukt de samme argumentene.

Forbrukerrådet krever nå at Natural ASA dokumenterer påstandene sine, og ber Statens Næringsmiddeltilsyn granske selskapets markedsføring.

- Vi skal ivareta forbrukernes interesser, blant annet ved å passe på at folk ikke blir villedet eller lurt. Derfor ønsker vi at SNT skal vurdere om brosjyren fra Natural ASA om produktet CLA Tonalin er i overensstemmelse med merkeforskriften, sier prosjektleder Stine Wohl Sem i Forbrukerrådet til Forbrukerraporten.

I sommer fikk det konkurrerende produktet Fitness Pharma CLA markedsføringsforbud av næringsmiddeltilsynet, som nå behandler selskapet bak produktet for mulig brudd av merkeforskriften og markedsføringsloven. Fitness Pharma CLA ble markedsført med påstander som inner sterkt om de som brukes av Natural ASA om Tonalin CLA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer