Ber statsministeren engasjere seg i Pakistan

Aamir Javed Sheikh (H) ber Stoltenberg engasjere seg aktivt i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aamir Javed Sheikh (H) ber statsminister Jens Stoltenberg om å engasjere seg aktivt i den politiske situasjonen i Pakistan etter at presidenten har erklært unntakstilstand.

På vegne av 14. august-komiteen i Norge, som står for den offisielle feiringen av Pakistans nasjonaldag, ber lederen Aamir Javed Sheikh statsminister Jens Stoltenberg om å ta opp situasjonen i Pakistan i FN.

- Vi mener at Stoltenberg bør fremme forslag om å sikre at det blir gjennomført et demokratisk valg i Pakistan i regi av FN, sier bystyrerepresentant Aamir Javed Sheikh (H) i Oslo til NTB.

President Pervez Musharraf erklærte lørdag unntakstilstand i landet, og han har innført strenge regler for arbeidet i landets medier.

Aamir Javed Sheik mener Norge som en nær venn av Pakistan kan bidra til å løse krisen på en konstruktiv måte.

- Det viktigste er at vi er på offensiven for å prøve å få slutt på urolighetene i Pakistan. Det har gått 60 år siden landet ble en selvstendig stat, og ennå har ikke de politiske partiene klart å gjennomføre et demokratisk valg, påpeker Sheik til NTB.

(NTB)

BER OM ENGASJEMENT: - Stoltenberg bør fremme forslag om å sikre et demokratisk valg i Pakistan i regi av FN, sier Høyres Aamir Javed Sheikh. Arkivfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
BER OM ENGASJEMENT: - Stoltenberg bør fremme forslag om å sikre et demokratisk valg i Pakistan i regi av FN, sier Høyres Aamir Javed Sheikh. Arkivfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer