Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber statsministeren gripe inn etter at britisk muslimsk familie ble nektet å reise til Disneyland

Fikk ingen forklaring.

POPULÆR ATTRAKSJON: Det er jul også i Disneyland, men en britisk storfamilie fikk ikke mulighet til å feire den der. Foto: Allen J. Schaben / Los Angeles Times / Polaris / NTB scanpix
POPULÆR ATTRAKSJON: Det er jul også i Disneyland, men en britisk storfamilie fikk ikke mulighet til å feire den der. Foto: Allen J. Schaben / Los Angeles Times / Polaris / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Labour-politikeren Stella Creasy har skrevet et brev til Storbritannias statsminister David Cameron, og bedt ham gripe inn, etter at en storfamilie på elleve med muslimsk bakgrunn tidligere denne måneden ble stoppet på flyplassen Gatwick da de skulle til Los Angeles for å besøke Disneyland, skriver The Guardian.

Mohammad Tariq Mahmood sier til avisa at broren hans og de til sammen ni barna i alderen åtte til nitten, hadde spart i månedsvis for å få råd til drømmeturen.

Alle sammen hadde gyldig visum, men da de sto i avgangshallen ble de stoppet og fortalt at de ikke fikk bli med flyet. De fikk ingen begrunnelse. Mahmood mener årsaken er åpenbar.

- Det skjer etter angrepene mot USA. De tror alle muslimer representerer en fare, sier han til The Guardian.

REAGERER: Stella Creasy.
REAGERER: Stella Creasy. Vis mer

De får ikke refundert flybillettene, som til sammen kostet over 90 000 kroner.

Ingen i familien er straffedømt. Stella Creasy sier familien er blitt «trumped», med henvisning til presidentkandidat Donald Trumps forslag om å nekte muslimer adgang til USA, og sier at mange muslimer allerede nektes innreise og at de ikke får noen forklaring på hvorfor.

Avisa skriver videre at den Bristol-baserte imamen Ajmal Mansoor opplevde det samme da han skulle fly til New York 17. desember. Han skrev mandag på Facebook at han ble invitert til den amerikanske ambassaden etter at han klaget over behandlingen.

- Det var et interessant møte, for å si det mildt, skriver han, og varsler at han vil starte en kampanje for å protestere mot praksisen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media