Ber Stoltenberg heve skattenivået

Leder av fagforbundet Unio, Anders Folkestad, mener det er nødvendig for på sikre velferdstjenester.

- LITT MER SKATT, TAKK: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) får klar beskjed fra Uino-leder Anders Folkestad. Skattenivået bør heves for å sikre finansiering av velferdstjenestene. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
- LITT MER SKATT, TAKK: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) får klar beskjed fra Uino-leder Anders Folkestad. Skattenivået bør heves for å sikre finansiering av velferdstjenestene. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi hører det fra våre medlemmer at de gjør det beste de kan, men at ressursene ikke strekker til i forhold til oppgaver og forventninger. Jeg synes de rødgrønne partiene bør kvitte seg med den tvangstrøya skatteløftet er, sier Folkestad til NRK.

Skatteløftet fra Arbeiderpartiet innebærer at skattenivået fra 2004 skal ligge fast. Det er også nedfelt i regjeringserklæringen til de rødgrønne regjeringspartiene. Men Unio, som organiserer forskere, politifolk, lærere og sykepleiere, vil be regjeringen sørge for mer skattepenger for å sikre dagens velferdsordninger.

Han sier at han ikke ber om «rabiate skatteøkninger», men påpeker at en moderat økning på 0,5 prosent vil gi 5 milliarder mer i statskassa.

- Mange har ikke fått med seg at Norge nå har flere innbyggere som trenger flere velferdstjenester, seier Anders Folkestad.

Nestleder i Ap, Helga Pedersen, avviser imidlertid at en skatteøkning er aktuelt. Overfor NRK sier Pedersen at hun ønsker at regjeringen skal holde fast ved skatteløftet også inn i en ny periode.

Høyres nestleder, Jan Tore Sanner, motsetter seg en heving av skattenivået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer