Vedum ut mot alliansepartner Ap

Ber Støre snu om beredskap

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum mener Ap må ta deler av skylda for manglende terrorsikring.

TERRORSIKRING: Samme dag som statsministeren møter til kontrollhøring på Stortinget om terrorsikring, retter Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum hardt skyts også mot alliansepartner Arbeiderpartiet. Foto: Nina Hansen
TERRORSIKRING: Samme dag som statsministeren møter til kontrollhøring på Stortinget om terrorsikring, retter Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum hardt skyts også mot alliansepartner Arbeiderpartiet. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et intervju med Dagbladet foran mandagens kontrollhøring på Stortinget retter Vedum pekefingeren mot både Erna Solberg og Jonas Gahr Støre.

Bakgrunnen er at Ap fant sammen med regjeringspartiene om en politireform og et forsvarsforlik som Sp-lederen mener forringer norsk beredskap og gjør Norge mindre trygt.

- Det er en gåte for meg hvordan Arbeiderpartiet kunne slutte opp om regjeringens reformer innenfor politiet og Forsvaret, framfor å støtte våre løsninger. Ap bør lese Riksrevisjonens rapport grundig og huske på at det er lov å snu, sier han.

Heimevernet

Tidligere HV-sjef Tor Rune Raabye slo i et intervju med Dagbladet fredag fast at manglende objektsikring er risikosport.

-Til sjuende og sist handler dette om prioriteringer. Innen Forsvaret er det for lite penger til det meste. Det gjør at avstanden mellom politikk og retorikk og konkrete resultater blir stor, sa Raabye.

Vedum er enig med den pensjonerte generalmajoren som ledet HV fra 2013 og fram til desember i fjor.

- Kapasiteten til Heimevernet er for dårlig, både når det gjelder materiell, mannskaper og ammunisjon. Hovedproblemet er forsvarsforliket på Stortinget og de store reformene innen politiet, gjentar Sp-lederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer