Ut mot Ap-lederens «storrengjøring» i arbeidslivet

Ber Støre vaske talepunktene

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen bidrar til useriøsitet i arbeidslivet, men anklages selv for å tale mot bedre vitende.

UT MOT STØRE: Han bør vaske egne manus, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H). Her på besøk på en byggeplass på Tullinløkka i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UT MOT STØRE: Han bør vaske egne manus, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H). Her på besøk på en byggeplass på Tullinløkka i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Siden Støre varsler en «storrengjøring», kan han jo begynne med å vaske egne manus før han kommer med et utspill, sier arbeidsminister Anniken Hauglie H) til Dagbladet.

Hun sikter til budskapet i Støres tale under landsmøtet til Fellesforbundet og i intervjuer med Dagbladet denne uka. Ifølge Ap-lederen er det behov for storrengjøring i arbeidslivet etter åtte år med en borgerlig regjering.

Støre mener regjeringen ikke bare har manglet konkrete initiativ mot arbeidslivskriminalitet og useriøsitet, men at enkelte vedtak bidrar til å øke omfanget av dette.

- Vi trenger en helt annen politisk vilje til å rydde opp i norsk arbeidsliv der det er useriøst og på grensen til kriminelt. Der gjøres det for lite, sa Støre.

Nå får Ap-lederen svar på tiltale. Hauglie mener nemlig hun kan dokumentere at det han sier, ikke stemmer.

- Stemmer ikke

- De siste tallene vi har tyder tvert imot på at arbeidslivskriminaliteten flater ut og til og med går ned på enkelte områder. Det viser at regjeringens strategi mot arbeidslivskriminalitet fungerer, sier hun.

Hauglie viser til at Arbeidstilsynet det siste året både har gjennomført flere tilsyn og gitt flere bøter enn året før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer