Ber Stortinget stanse politiets Scandinavian Star-etterforskning

På grunn av påstått inhabilitet.

HAR SENDT BREV: Den danske støtteforening etter Scandinavian Star-brannen ber Stortinget stanse Oslo-politiets etterforskning av ferjebrannen i 1990. Her Mike Axdal. Foto: NTB scanpix
HAR SENDT BREV: Den danske støtteforening etter Scandinavian Star-brannen ber Stortinget stanse Oslo-politiets etterforskning av ferjebrannen i 1990. Her Mike Axdal. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den danske støtteforening etter Scandinavian Star-brannen ber Stortinget stanse Oslo-politiets etterforskning av ferjebrannen i 1990.

I et brev til Stortingets granskingskommisjon ved kommisjonsleder Frank Kjetil Olsen skriver Mike Axdal i støtteforeningen at Oslo-politiets arbeidsmetoder på alle punkter skader framdriften i etterforskningen av Scandinavian Star-brannen og det arbeidet som kommisjonen skal jobbe med senere.

- Etter Den danske støtteforening etter Scandinavian Stars oppfatning er Oslo-politiet inhabilt, og det skal bemerkes at Oslo-politiet er tatt i flere usannheter om innhold i saken, skriver Axdal i brevet og viser til informasjon om Röda Bolaget i Sverige, hydraulikksystemet på skipet samt innholdet i branntekniske utredninger fra branneksperter som ifølge Axdal var leid inn av Oslo-politiet i 1990.

- Det er også påfallende at Oslo-politiet ennå ikke har foretatt eller forsøkt avhøring av hovedvitner i saken, skriver Axdal og viser til at en lang rekke personer de har vært i kontakt med, ikke har hørt noe fra norsk politi.

- Etter Den danske støtteforening etter Scandinavian Stars oppfatning er dette en sak hvor de sentrale hovedpersoner ikke kommer av seg selv, skriver Axdal videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer