Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber Stortinget stanse politiets Scandinavian Star-etterforskning

På grunn av påstått inhabilitet.

HAR SENDT BREV: Den danske støtteforening etter Scandinavian Star-brannen ber Stortinget stanse Oslo-politiets etterforskning av ferjebrannen i 1990. Her Mike Axdal. Foto: NTB scanpix
HAR SENDT BREV: Den danske støtteforening etter Scandinavian Star-brannen ber Stortinget stanse Oslo-politiets etterforskning av ferjebrannen i 1990. Her Mike Axdal. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske støtteforening etter Scandinavian Star-brannen ber Stortinget stanse Oslo-politiets etterforskning av ferjebrannen i 1990.

I et brev til Stortingets granskingskommisjon ved kommisjonsleder Frank Kjetil Olsen skriver Mike Axdal i støtteforeningen at Oslo-politiets arbeidsmetoder på alle punkter skader framdriften i etterforskningen av Scandinavian Star-brannen og det arbeidet som kommisjonen skal jobbe med senere.

- Etter Den danske støtteforening etter Scandinavian Stars oppfatning er Oslo-politiet inhabilt, og det skal bemerkes at Oslo-politiet er tatt i flere usannheter om innhold i saken, skriver Axdal i brevet og viser til informasjon om Röda Bolaget i Sverige, hydraulikksystemet på skipet samt innholdet i branntekniske utredninger fra branneksperter som ifølge Axdal var leid inn av Oslo-politiet i 1990.

- Det er også påfallende at Oslo-politiet ennå ikke har foretatt eller forsøkt avhøring av hovedvitner i saken, skriver Axdal og viser til at en lang rekke personer de har vært i kontakt med, ikke har hørt noe fra norsk politi.

- Etter Den danske støtteforening etter Scandinavian Stars oppfatning er dette en sak hvor de sentrale hovedpersoner ikke kommer av seg selv, skriver Axdal videre.

- Oslo-politiet har denne uken uttalt i pressen at de ikke tror saken kan bli oppklart. Av samme grunn mener Den danske støtteforening etter Scandinavian Star at Oslo-politiet ikke skal fortsette etterforskningen, men overlate denne jobben til kommisjonen, heter det i brevet. Axdals oppfordring støttes av støtteforeningens leder Oluf Husted.

I alt 159 mennesker omkom i brannen om bord i bilferja natt til 7. april 1990. Selv mistet Axdal både faren og broren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media