Regjeringen med nye corona-tiltak:

Ber studentene holde seg hjemme

All undervisning ved universiteter, høyskoler og fagskoler skal foregå digitalt de neste to ukene. Det har regjeringen bestemt. I morgen kommer det flere nye tiltak.

HJEMME: Studenter ved universiteter, høyskoler og fagskoler må belage seg på å studere hjemmefra de neste to ukene. Det blir stille i korridorene ved utdanningsinstitusjonene, som her ved NTNU i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB
HJEMME: Studenter ved universiteter, høyskoler og fagskoler må belage seg på å studere hjemmefra de neste to ukene. Det blir stille i korridorene ved utdanningsinstitusjonene, som her ved NTNU i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Beslutningen som ble fattet av regjeringen lørdag, innebærer at det ikke blir fysisk undervisning på studiestedene før tidligst 18.januar.

- Hensikten er å dempe smittetrykket, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) til Dagbladet.

Han sier avgjørelsen er fattet på grunnlag av råd fra helsemyndighetene.

- Studenter som har vært hjemme i jula kan med dette utsette avreisen til studiestedet og unngå å bruke fly, tog eller buss, sier han.

Nye tiltak i morgen

Etter det Dagbladet forstår jobber regjeringen med å ferdigstille flere nye coronatiltak, som etter planen skal presenteres på en pressekonferanse søndag.

- Smittetallet har økt dramatisk, sier Asheim.

At han allerede lørdag kveld varsler at oppstarten av fysisk undervisning blir utsatt, har med morgendagen å gjøre.

- Vi ønsker å gi studentene et tydelig signal om at det er lurt å utsette reisen tilbake til studiestedene. Mange hadde nok planlagt å dra i morgen, sier Asheim.

Ansatte

De ansatte ved studiestedene skal «forholde seg til smittevernreglene i arbeidslivet for øvrig og reglene i den kommunen der de er», opplyser regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer