Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber studenter bære våpen for å få «gjort ende på disse muslimene»

- Lite gjennomtenkte og motbydelige kommentarer, svarer guvernøren i Virginia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Presidenten ved Liberty University i Virginia i USA, Jerry Falwell Jr., oppfordrer studentene ved universitetet om å gå med våpen på skoleområdet, for å «stoppe de muslimene», skriver nettstedet News & Advance.

Uttalelsene kom under en tale til universitetets studenter i etterkant av massakren i San Bernardino i California tidligere denne uka.

Syed Rizwan Farook (28) og kona Tashfeen Malik (27) var utstyrt med to rifler, to semi-automatiske håndvåpen og 1600 skudd da de drepte 14 personer i California onsdag. 21 personer ble skadd. 

- Det er utrolig å høre USAs president si at svaret på hendelser som dette er mer våpenkontroll. Hvis noen av ofrene hadde det jeg har i min baklomme akkurat nå, sa Falwell Jr. til studentene, med et klart hint om et skjult våpen. 

- La oss lære dem en lekse Videoen viser at studentene brøt ut i full applaus som svar på oppfordringen. 

- Er det ulovlig å trekke den ut? Jeg vet ikke, sa han videre og lo. 

- Jeg har alltid ment at dersom flere gode folk hadde tillatelse til å bære våpen, så ville vi kunne gjort ende på disse muslimene før de gikk inn, sa han videre til trampeklapp. 

Videre ba han studentene om å skaffe seg tillatelse til å bære skjult våpen ved skolen. 

- La oss lære dem en lekse om de noengang dukker opp her, sa Falwell Jr. til studentene. 

- Refererte til ekstremister Uttalelsene har blitt viet stor oppmerksomhet i amerikanske medier, og Falwell har i etterkant sagt at han ikke snakket om muslimer generelt. 

- Jeg refererte til muslimene som utførte angrepene i Paris og California, skriver han på Twitter. 

Falwell angrer likevel ikke på den kontroversielle talen, men understreker at han refererte til islamistiske ekstremister.

- Det er det eneste jeg ville sørget for å klargjøre. Om jeg skulle holdt talen på nytt, ville jeg ha sagt nøyaktig det samme en gang til, sier han til Washington Post.

- Motbydelig Guvernør i Virginia Terry McAuliffe kaller uttalelsene til Falwell Jr. motbydelige.

- Min administrasjon jobber for at Virginia skal være en åpen og innbydende stat, og samtidig ivareta sikkerheten til alle våre innbyggere. De lite gjennomtenkte og motbydelige kommentarene til Falwell motarbeider begge de avgjørende målene, sier han via en talsperson til Washington Post

- De av oss som sitter i lederstillinger, i regjering eller innen utdannelse, må passe på å huske den enorme skaden som kan følge av slike uttalelser, sa han videre.

Gikk til krig mot Teletubbiene Liberty-universitetet, som er en kristen evangelisk skole i Lynchburg i Virginia, har rykte på seg for å være en konservativ skole. Den kontroversielle talen er bare en av mange omdiskuterte utspill fra familien Falwell. 

Presidenten ved universitetet er sønn av den nå avdøde pastoren Jerry Falwell, som mente homofile og abortmotsandere måtte ta på seg skylden for terrorangrepene mot USA den 11. september 2001. 

Falwell senior var også grunnlegger av «Amerikas moralske majoritet», som mente TV-serien Teletubbiene var skadelig for amerikanske barn. Falwell lot den rosa karakteren Tinky Winky gjennomgå. Fargevalget, en trekantantenne på hodet og Tinky Winky's magiske håndveske skulle ifølge pastoren bevise at han var homofil. 

- Som kristen føler jeg at det er skadelig for barns moral med homofile rollemodeller, skrev Falwell i en artikkel i 1999. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!