Bompenger

Ber SV si nei til bompenger

Bompenger er usosialt, urettferdig og ulogisk, mener SVs Eirik Faret Sakariassen. Han ber partiet si nei til alle nye bompengeprosjekter.

NEI TIL BOM: Eirik Faret Sakariassen som er kommunalråd i Stavanger og sentralstyremedlem i SV mener partiet bør si tvert nei til alle nye bomprosjekter. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
NEI TIL BOM: Eirik Faret Sakariassen som er kommunalråd i Stavanger og sentralstyremedlem i SV mener partiet bør si tvert nei til alle nye bomprosjekter. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- SV skal føre en politikk for de mange, ikke for de få. Bompenger for å finansiere samferdsel er mest krevende for dem som har minst, sier Sakariassen til Dagbladet.

Sakariassen sitter i SVs sentralstyre og er gruppeleder og kommunalråd for partiet i Stavanger. Der har SV gått imot den bompengefinansierte byvekstavtalen som omfatter Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg.

- Den sosiale profilen ble for skjev. Det er urettferdig og usosialt at alle må betale like mye i bompenger, uavhengig av hvor mye de tjener. Et altfor dårlig kollektivtilbud gjør at mange i realiteten ikke har noe alternativ til å kjøre bil, sier Sakariassen.

- I tillegg fører bompenger til at mange veiprosjekter sniker i køen og fortrenger viktigere oppgaver som ras- og tunnelsikring, hevder han.

Arven etter Kvanmo

Sakariassen håper Rogaland SV vil si nei til alle nye bomprosjekter i fylkesprogrammet som skal vedtas på årsmøtet i februar. Dernest er målet å få med seg hele partiet.

At SV går Frp i næringen dersom partiet sier nei til bompenger, mener Sakariassen man skal ta med «lave skuldre».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer