Ber Telenor skjerpe seg

Telenors videresalg av fasttelefon-abonnement hindrer fri konkurranse, mener Konkurransetilsynet. Tilsynet varsler at det vil gripe inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den frie konkurransen i telemarkedet har ført til press på ringeprisene, men kundene er fortsatt avhengige av å kjøpe selve teletilgangen fra Telenor. Dermed får forbrukeren to regninger å forholde deg til, og ekstra bryderi på kjøpet.

Telenor tilbyr imidlertid andre teleaktører å kreve inn leien for selskapet, slik at kunden bare får en regning. Vilkåret er at aktørene selv kjøper sin nettkapasitet fra Telenor. Dette betyr at aktørene må videreselge både abonnement og teletrafikk fra Telenor.

Dette reagerer Konkurransetilsynet på.

- Slik videresalgskonseptet er utformet, forsterker det en allerede begrenset konkurransesituasjon. Dette vil vi ha en slutt på, sier seksjonssjef Asbjørn Englund i Konkurransetilsynet til NTB.

En endring vil føre til at alle Telenors konkurrenter kan fakturere sine kunder for både abonnement og trafikk. Dermed kan alle aktørene fremstå som totalleverandør av fasttelefoni.

- Dette vil lede til lavere priser og bedre tilbud, fastslår Konkurransetilsynet.

Hvis Telenor ikke endrer sin praksis, vil tilsynet tvinge gjennom de nye reglene fra 1.oktober.

(NTB)