Ber Thailand fjerne dødsliste

UD har bedt thailandske myndigheter fjerne et nettsted som viser bilder av uidentifiserte lik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På nettstedet www.phuketitcity.com har Patong Hospital begynt å legge ut bilder av uidentifiserte lik i håp om at pårørende kan kjenne igjen noen av dem. Fotografiene er av varierende kvalitet, og ansiktene er til dels svært ille tilredt. UD reagerte straks de fikk se nettstedet etter at Dagbladet gjorde dem oppmerksomme på det.

En sårbar sak

-  Dette kan virke støtende på mange pårørende. Vi har bedt vår ambassade i Thailand om å ta det opp med rette myndigheter, sier pressetalskvinne i Utenriksdepartementet, Anne Lene Sandsten.

Hun har ikke kjennskap til at noen av de norske som savner sine kjære, har vært inne på nettstedet. Men hun vil helst unngå at det skjer.

-  Departementet ønsker at folk som er i en svært vanskelig situasjon, allerede får informasjon mest mulig skånsomt og på en profesjonell måte, sier Sandsten.

-  Kan lett ta feil

Leder for Senter for Krisepsykologi, psykolog Atle Dyregrov, skjønner at thailandske myndigheter prøver ut alle muligheter for identifisering når omfanget av katastrofen er så stor.

-  Det er tøft når pårørende selv skal lete seg fram til savnede på en slik side med bilder av lik. Vi vet av erfaring at mange kan ta feil, sier Dyregrov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.