Rudy Giuliani

Ber Trump om pengehjelp

Rudy Giuliani, den hardt pressede advokaten til USAs forrige president, Donald Trump, kutter kostnader.

FORSVARER: Rudy Giuliani vil ha økonomisk støtte fra USAs forrigepresident, Donald Trump, ifølge New York Times. Foto: REUTERS/Carlo Allegri/File Photo
FORSVARER: Rudy Giuliani vil ha økonomisk støtte fra USAs forrigepresident, Donald Trump, ifølge New York Times. Foto: REUTERS/Carlo Allegri/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Presset mot Giuliani har økt kraftig etter at FBI-agenter ransaket hjemmet og kontoret hans i forrige uke. Han etterforskes blant annet for mulige brudd på lobbylovgivningen og for sine kontakter med personer i Ukraina. Men han er foreløpig ikke siktet.

I tillegg er han blant annet saksøkt av to stemmemaskin-selskaper, Dominion og Smartmatic, for å ha kommet med usanne påstander om at de to var involvert i en konspirasjon for å gi Joe Biden flere stemmer i presidentvalget.

Kostbar strid

Derfor har Giuliani selv hyret inn nye advokater i det som kan bli en svært kostbar juridisk strid.

Giulianis rådgivere skal ha presset Trumps rådgivere til å hjelpe ham med pengehjelp. Deres argument er at Trump har samlet inn 250 millioner dollar (om lag 2075 millioner kroner), og at Giuliani fortjener å få betalt for sin innsats for å få omgjort valgresultatet, skriver New York Times.

I ukene etter valget ledet Giuliani Trumps juridiske kamp for å få omgjort valget uten å legge fram noen dokumentasjon på påstanden om omfattende valgfusk.

I november i fjor skrev New York Times at Giuliani krevde 20 000 dollar (om lag 166000 kroner) per dag for å representere Trump i alle søksmålene etter valget. Washington Post rapporterte seinere at Trump ga klar beskjed til medarbeiderne sine om ikke å betale dette beløpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer