Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber Tsvangirai vende tilbake

Bekymring for Zimbabwe.

TRAKK SEG: Statsminister Morgan Tsvangirai trakk seg fra samlingsregjeringen i Zimbabwe i forrige uke. Nå advarer eksperter mot fortsatt krise. FOTO: SCANPIX
TRAKK SEG: Statsminister Morgan Tsvangirai trakk seg fra samlingsregjeringen i Zimbabwe i forrige uke. Nå advarer eksperter mot fortsatt krise. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Flere hjelpeorganisasjoner er bekymret for utviklingen i Zimbabwe etter at statsminister Morgan Tsvangirai i forrige uke midlertidig trakk seg fra samlingsregjeringen.

Kolera
Charles Abani leder hjelpeorganisasjonen Oxfams arbeid i det sørlige Afrika, og han sier at Zimbabwe trenger en robust ledelse for å unngå en gjentakelse av koleraepidemien og matmangelen fra i fjor.

- Vi er derfor opptatt av at samlingsregjeringen fortsetter sitt arbeid, sier Abani.

Peter Salama i FNs barnefond UNICEF er redd den politiske uroen vil skremme utenlandske investorer vekk fra Zimbabwe og understreker at Zimbabwes skoler og helseklinikker er avhengig av at økonomien ikke kollapser igjen.

- Fortsatt krise
Helsepersonell fra Leger Uten Grenser har den siste tiden også hjulpet innsatte i landets fengsler og skaffet til vei mat, rent vann og medisiner.

- Det som er viktig å vite, er at krisen fortsatt er her og at det fortsatt er behov for penger, sier Wim Fransen i Leger Uten Grenser.
Morgan Tsvangirai la samarbeidet med president Robert Mugabe på is i forrige uke fordi han mener Mugabe ikke har oppfylt forpliktelsene i avtalen som ligger til grunn for samlingsregjeringen.

 (NTB)

PRESIDENT: President Robert Mugabe styrer fortsatt i det skakkjørte landet. FOTO: SCANPIX
PRESIDENT: President Robert Mugabe styrer fortsatt i det skakkjørte landet. FOTO: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media