Ber turister skjerpe seg på tur i Lofoten: - Rednings­mannskapene er ikke skuddsikre, de heller

Så langt i sommer har det vært flere redningsaksjoner i Lofoten. I løpet av én dag fikk politiet to meldinger om folk som hadde satt seg fast i bratt terreng ved Svolværgeita.

SVOLVÆRGEITA: Bildet viser Svolværgeita og bebyggelsen i Svolvær, Austvågøy, Vågan, Lofoten, Nordland. Svolvær and the Svolværgeita. Austvågøy, Vågan, Lofoten, Nordland, Norway. Foto: Erlend Haarberg / NN / Samfoto
SVOLVÆRGEITA: Bildet viser Svolværgeita og bebyggelsen i Svolvær, Austvågøy, Vågan, Lofoten, Nordland. Svolvær and the Svolværgeita. Austvågøy, Vågan, Lofoten, Nordland, Norway. Foto: Erlend Haarberg / NN / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet meldte torsdag kveld om at tre personer står fast på Fløya, som i luftlinje er rundt 580 meter unna det populære turistmålet Svolværsgeita.

De sto da fast i en slags kløft.

- De har gått seg litt fast. De kommer verken opp eller ned, og står der og venter på at det skal komme noen fra alpin redningsgruppe for å hente dem, sa operasjonsleder Kenneth Magnussen i Nordland politidistrikt om de tre turgåerne, som senere kom seg trygt ned igjen.

Det var ikke første melding politiet fikk derfra den dagen.

- Vi fikk en melding tidligere i dag også, hvor en person tilsynelatende satt fast på selve hornet, men da fikk vedkommende hjelp av en annen klatrer, opplyste Magnussen.

Samme kveld ble det sendt helikopter for å hente en kvinne som skadet foten på tur i Moskenes, som også er i Lofoten.

Ber folk vise fornuft

Nå ber politiet turgåere og turister om å ta sine forholdsregler.

- I Lofoten generelt er det en del turister og folk ellers som skader seg eller trenger hjelp eller støtte for å komme seg ned. Vi skal bruke naturen, men bruk den med vett og forstand. Folk må ikke begi seg ut på noe de ikke takler selv. Det gjør folk i stor grad, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer