Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber ungdom forandre verden

Vinn California-tur i miljøkonkurranse

GLEDER SEG: Astrofysiker og forfatter Erik Newth, miljøvernminister Erik Solheim, språkforsker Helene Uri, gitaris i Turboneger og musikkprodusent Knut Schreiner og foran f.v. leder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum, filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen og kommunikasjonsdirektør i Energibedriftenes Landsforening, Kristian Pladsen gleder seg til å få inn bidrag. Foto: John T. Pedersen
GLEDER SEG: Astrofysiker og forfatter Erik Newth, miljøvernminister Erik Solheim, språkforsker Helene Uri, gitaris i Turboneger og musikkprodusent Knut Schreiner og foran f.v. leder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum, filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen og kommunikasjonsdirektør i Energibedriftenes Landsforening, Kristian Pladsen gleder seg til å få inn bidrag. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En storstilt miljøkonkurranse skal få ungdom til å kombinere sine kreative skaperevner med miljøengasjement. Vinnerne får tur til California og København.
Miljøvernminister Erik Solheim (SV) er ikke overbevist om at han selv kunne gått til topp i denne konkurransen da han var 16-17 år.
— Jeg var SUer og ville nok ha levert et brennende angrep på store internasjonale selskaper, sier Solheim og ler.
Dagbladet treffer den entusiastiske statsråden sammen med store deler av juryen som skal kåre en vinner i den nasjonale konkurransen The Fight. Ungdom mellom 16 og 19 år kan levere inn sine bidrag til hvordan klimakrisa kan løses.
— Unge folk har svære muligheter til å finne ideer som ingen har tenkt på, og det håper jeg denne konkurransen vil bidra til. Se bare på hvordan Bill Gates som tenåring klarte å bygge opp Microsoft og datateknologien, sier Solheim.

—Engasjement og selvrealisering
—Ungdom blir lært opp til at voksne har kontroll, men voksne har ikke kontroll over klimaproblemet. Dette kan bidra til at ungdom ikke overlater klimaspørsmålet til andre, sier Natur og Ungdom-leder og jurymedlem Ingeborg Gjærum til Dagbladet.
Med i juryen er også Turboneger-gitarist og musikkprodusent Knut Schreiner.
—Når vokalisten vår kan spille Jesus, kan jeg delta her, sier han med hentydning til Hank Von Helvetes debut i musikalen «Jesus Christ Superstar».
Han gleder seg stort til å se bidragene som kommer inn.
—Jeg er først og fremst opptatt av å jobbe med unge og musikk. Dette er en veldig god idé fordi det er litt nyskapende og kan få unge til å engasjere seg og selvrealisere seg samtidig, sier Schreiner.

—Må ha innhold
Også språkforsker og forfatter Helene Uri gleder seg til å trå til i juryen.
—Jeg var aldri i tvil om å stille opp på dette. Det blir spennende tematisk å se hva slags bidrag som kommer inn, sier Uri.
Filmskaper og jurymedlem Ulrik Imtiaz Rolfsen peker på at film allerede har vært viktig i miljøkampen med Al Gores «En ubehagelig sannhet», men mener gode filmbidrag ikke behøver å være politiske.
—Dette handler å bruke sitt eget engasjement til å spre engasjement, sier Rolfsen.
Astrofysiker og forfatter Eirik Newth mener han er med i juryen for å passe på at bidragene også har et innhold.
—Gode bidrag må ha et innhold. Det trengs radikale grep for å løse klimakrisa, og håp må ligge bak dette budskapet, sier Newth.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media