Ber USA gjenoppta UFO-etterforskning

En gruppe tidligere piloter og politikere mener vi ikke kan ignorere tusenvis av rapporter om uidentifiserte, flyvende objekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hvert år hevder tusenvis av mennesker verden over å ha sett UFO-er. De blir vanligvis møtt med stor skepsis, men nå får de støtte fra høyt nivå.  

En imponerende gruppe bestående av tidligere piloter, politikere, forskere og eksmilitære ber nå den amerikanske regjeringen gjenoppta etterforskningen av angivelige UFO-observasjoner.

Gruppen mener rapporter om flyvende tallerkener, skinnende lys og superraske romskip utgjør en nasjonal sikkerhetsrisiko som ikke lenger kan overses, melder CNN. 

Panelet har medlemmer fra sju land, og er nå samlet i Washington for å dele UFO-erfaringer.

I en offentlig uttalelse oppfordrer de det amerikanske forsvaret  til å gjenoppta det så kalte «Project Blue Book» som har ligget brakk siden 1969.

Totalt ble 12 500 UFO-observasjoner etterforsket av luftforsvaret som hadde ansvaret for prosjektet, ifølge BBC.  

Det ser imidlertid ut til at de taler for døve ører.

Det amerikanske luftforsvaret sier det ikke har skjedd noe de siste 40 årene som kan rettferdiggjøre å gjenoppta forskningen på fenomenet.

-JEG SÅ EN DIGER UFO:  
Tidligere guvernør i Arizona, Fife Symington,  skal ha sett en UFO i Arizona i 1997. Her fra en pressekonferanse samme år hvor en medarbeider forsøker å lette på stemningen. Foto: AP Photo/Scott Troyanos
-JEG SÅ EN DIGER UFO: Tidligere guvernør i Arizona, Fife Symington, skal ha sett en UFO i Arizona i 1997. Her fra en pressekonferanse samme år hvor en medarbeider forsøker å lette på stemningen. Foto: AP Photo/Scott Troyanos Vis mer
UFO PÅ STORD: Denne "ufoen" som svevde over Stord i juni viste seg å være en støvsky.
UFO-FESTIVAL: Hvert år hevder tusenvis av mennesker at de har sett UFOer. Her poserer to ailiens på UFO-festival i USA.