Ber USA og Kina samarbeide om klima

Må hindre katastrofale klimaendringer.

USA og Kina må starte et tett samarbeid for å bremse klimaendringene, heter det i en rapport Steven Chu (t.h.) var med på å skrive før han ble amerikansk energiminister. Foto: REUTERS/Larry Downing / SCANPIX
USA og Kina må starte et tett samarbeid for å bremse klimaendringene, heter det i en rapport Steven Chu (t.h.) var med på å skrive før han ble amerikansk energiminister. Foto: REUTERS/Larry Downing / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA og Kina må umiddelbart starte et tett samarbeid for hindre katastrofale klimaendringer, heter det i en rapport som USAs nye energiminister har vært med på å lage.

De to klimaverstingene må slutte å vente på resultatene av internasjonale forhandlinger, og i stedet forsøke å ta tak i problemet på egen hånd. Ifølge rapporten må amerikanske og kinesiske ledere møtes for å fremme forskning på ren teknologi og unngå frykt for proteksjonisme.

- Hvis ikke disse to landene klarer å overvinne den langvarige striden om dette spørsmålet, så vil det bokstavelig talt ikke bli noen løsning, mener forfatterne.

Ingen vei tilbake

Og skulle løsningen utebli, vil konsekvensene bli dramatiske.

- Det blir stadig mer selvinnlysende at planeten nærmer seg et punkt hvor det ikke er noen vei tilbake, heter det i rapporten som er utarbeidet av amerikanske Pew Center on Global Climate Change og Asia Society Center on U.S.-China relations.

USAs nyutnevnte energiminister Steven Chu var med og ledet arbeidet med rapporten fram til det ble klart at Barack Obama ønsket å hyre ham til sin regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer