Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber USA spare sivile

Den afghanske opposisjonen ba onsdag USA og deres allierte om å gjøre mer for å unngå sivile ofre under militæraksjonen mot Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordalliansens utenriksminister Abdullah Abdullah sa at bombingen av Taliban-stillinger hadde påført det afghanske folket enda mer smerte etter alt det hadde lidd under «terroristenes» styre.

- Jeg mener det må gjøres mer for å unngå at sivile blir ofre, sa han og viste til at Nordalliansen hadde fått bekreftede meldinger om sivile tap, ikke minst i Kandahar og Jalalabad.

I Paris kritiserte en tidligere kommandant i Nordalliansen de amerikansk-ledede operasjonene i Afghanistan, og sa de bare ville øke den antiamerikanske stemningen blant muslimene.

- De pågående operasjonene vil skape flere titall nye Osamaer, og vil ikke føre til andre resultater enn sivile tap og mer lidelse for det afghanske folk, sa Mohammad Amin Wardak, som i dag har synspunkter som ligger Taliban nær.

(NTB)

Hele Norges coronakart