Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber utlendinger reise

Hamas oppfordrer nå alle utlendinger til å forlate de palestinske områdene. De sverger hevn etter nye israelske rakettangrep i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag angrep israelske kamphelikoptre igjen palestinske mål i Gaza by.

Den framtredende Hamas-lederen Yasser Taha, hans kone og parets to små barn var blant de sju som ble drept av de israelske rakettene. Ifølge øyenvitner skjøt helikoptrene til sammen seks raketter mot Sjeik Radwan-området i byen, og traff blant annet en personbil av typen Subaru med Hamas-lederen og hans familie som passasjerer.

Mer enn 30 andre skal ha blitt skadd i angrepet og for fem av dem ble tilstanden beskrevet som alvorlig, sa tjenestemenn på Shifa sykehus i Gaza by. Den siste av de israelske rakettene eksploderte blant forbipasserende som kom løpende og forsøkte å hjelpe menneskene i bilen, blant dem et tre år gammelt barn.

Ber utlendinger reise

Treåringen ble hentet ut av bilen og sendt til Shifa-hospitalet i Gaza, men døde etter ankomst, opplyste medisinsk personale ved sykehuset. Helikopterangrepet kom dagen etter at en palestinsk selvmordsaksjon kostet 17 menneskeliv på en buss i Jerusalem, mens 11 ble drept i israelske luftangrep mot mål på Gaza-stripen.

- Vi oppfordrer alle utenlandske statsborgere til snarest mulig å reise fra de palestinske områdene, sa Hamas-lederen Mahmud Asahar etter angrepet i dag.

Egypts utenriksminister Ahmed Maher mener voldssirkelen i Midtøsten bare kan brytes ved at Israel trekker seg ut av de okkuperte palestinske områdene.

- Okkupasjonen er roten til alt vondt i Midtøsten, og må opphøre, sier Maher.

- Kylling

Israels statsminister Ariel Sharon viste imidlertid ingen tegn til kompromissvilje. På et regjeringsmøte i Jerusalem beskrev han palestinernes statsminister Mahmoud Abbas som «en fjærløs liten kylling», og sa at de palestinske lederne skriker som små barn og må be Israel gjøre jobben for seg.

- Dette er for dumt, var det palestinske regjeringsmedlemmet Ziad Abu Amrs korte kommentar til strømmen av skjellsord fra Sharon.

Diplomater advarte om at Sharons steile holdning kan bety slutten for arbeidet med å sette det såkalte veikartet, en USA-støttet fredsplan, ut i livet.

Palestinske tjenestemenn sier at de stadige israelske luftangrepene gjør det umulig for palestinernes egne sikkerhetsfolk å oppfylle veikartets krav om effektive tiltak mot terroren. Slik sørger Sharon selv for at han får rett i sine dommedagsvarsler, blir det sagt.

(NTB-Reuters-DPA)

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media