Ber velgerne stemme SV for en god opposisjon

Kristin Halvorsen innser at valgseier kan bli vanskelig.

KJEMPER: Kristin Halvorsen sier det fortsatt er mulig med rødgrønt flertall, men ber velgerne stemme SV for å sikre en god opposisjon hvis de borgerlige vinner valget. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KJEMPER: Kristin Halvorsen sier det fortsatt er mulig med rødgrønt flertall, men ber velgerne stemme SV for å sikre en god opposisjon hvis de borgerlige vinner valget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen ber velgerne stemme SV for å sikre en sterk opposisjon på Stortinget de neste fire årene.

- Kommer vi ikke over sperregrensen blir det ikke noe rødgrønt flertall. Så enkelt er det, sier hun til Dagsavisen.

I motsetning til statsminister Jens Stoltenberg (Ap), som ikke ønsker å snakke høyt om et eventuelt valgnederlag før stemmene er talt opp.

- Det er stor forskjell på om SV får inn to eller ti stortingsrepresentanter. Med en solid SV-gruppe på Stortinget er det fremdeles mulig med et rødgrønt flertall. Mister vi flertallet, vil det være et godt utgangspunkt for å drive god opposisjonspolitikk i fire år, og så få blåst høyresiden ut av regjeringskontorene, sier Halvorsen til Dagsavisen.

 

Hun understreker overfor avisen at de rødgrønne må stå på for fullt hele tiden, og at hun mener valgseier kan være innenfor rekkevidde.
- Alle som leser meningsmålinger ser jo at vi må slåss til siste sekund hvis vi skal klare et rødgrønt flertall, sier Kristin Halvorsen.

(NTB)