Ber vitner melde seg i Kongsvinger

Hundelufter og en annen person kan ha sett Lars Erik (18) før han ble drept.

HUNDELUFTER KAN HA SETT NOE: Politiet ber en mannlig hundelufter melde seg til politiet. Mannen skal ha luftet en hund rundt tidsrommet drapet skjedde. Personen har status som vitne. Foto: Erik Berglund
HUNDELUFTER KAN HA SETT NOE: Politiet ber en mannlig hundelufter melde seg til politiet. Mannen skal ha luftet en hund rundt tidsrommet drapet skjedde. Personen har status som vitne. Foto: Erik BerglundVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterlyser to personer som ble observert i nærheten av stedet der 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen ble funnet drept i Kongsvinger natt til søndag.

Samtidig fastholder politiet drapssiktelsen mot en 32-åring, som torsdag ble varetektsfengslet for en uke med brev- og besøkskontroll.

Personene som etterlyses ble observert like ved drapsstedet omtrent en time før drapet rundt midnatt lørdag.

Den ene personen luftet en hund like ved drapsstedet, mens den andre ble observert gående gjennom Sykehusskogen i retning Langeland.

Personen som luftet hunden ble etterlyst allerede tidligere i uken, men har ikke meldt seg.

- Vi ber innstendig om at disse personene tar kontakt med oss. De er kun etterlyst som vitner, sier politiadvokat Iren Dahl Johnsen til NTB.

Samtykker i fengsling
NITIDIG ARBEID: Krimteknikere undersøkte søpla ved funnstedet etter drapet. Foto: Frank Karlsen
NITIDIG ARBEID: Krimteknikere undersøkte søpla ved funnstedet etter drapet. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Dahl Johnsen oppfordrer også øvrig publikum om å ta kontakt med politiet dersom de sitter på opplysninger som kan være relevante for etterforskningen av drapet.

Politiet mener fremdeles at det er skjellig grunn til å mistenke den 32 år gamle tobarnsfaren, og fikk medhold fra tingretten i å varetektsfengsle ham i en uke fra torsdag.

- Politiet har i løpet av dagene som har gått siden pågripelsen, ikke klart å sjekke siktede ut av saken, og er fortsatt av den formening at det foreligger skjellig grunn til mistanke og bevisforspillelsesfare, opplyser politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

32-åringen har ikke erkjent straffskyld, men har samtykket i varetektsfengslingen.

Drapsvåpenet ikke funnet

Lars Erik Flem Andersen ble funnet drept utenfor en blokk i Langeland-området i Kongsvinger rundt klokken 1.30 natt til søndag.

Ytre stikkskader i hodet og overkroppen gjorde at politiet fant grunn til å etterforske saken som et mulig drap.

DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat
DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat Vis mer

Den siktede 32-åringen, som er en venn av den drepte, ble pågrepet og siktet for drapet tirsdag. Drapsvåpenet skal ifølge politiet ha vært en kniv eller et annet skarpkantet våpen.

- Drapsvåpenet er ennå ikke funnet, opplyser politiadvokat Dahl Johnsen.

NTB