Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber vitner møte opp i klærne de hadde på seg da Anja forsvant

- Skremmende at drapet kan ha skjedd mens jeg var i nærheten, sier Johannes Løvold (24) til Dagbladet.

JOGGEKLÆR: Johannes Løvold (24) ble bedt om å ta på seg klærne han hadde på seg onsdag kveld da Anja Weløy Aarseth forsvant før han kom til politiavhør og DNA-prøvetaking i dag. Foto: Marius Evensen / Dagbladet
JOGGEKLÆR: Johannes Løvold (24) ble bedt om å ta på seg klærne han hadde på seg onsdag kveld da Anja Weløy Aarseth forsvant før han kom til politiavhør og DNA-prøvetaking i dag. Foto: Marius Evensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Johannes Løvold (24) meldte seg i dag som vitne på politistasjonen i Ålesund. Han var trolig i området på Aksla-fjellet da Anja Weløy Aarseth (21) forsvant onsdag kveld.

Lørdag ble hun funnet drept i samme område.

- Jeg var på tur i området rundt klokka 19 den dagen Anja forsvant. Det er utrolig skremmende at drapet trolig har skjedd samtidig som jeg var i nærheten, sier Johannes Løvold (24) til Dagbladet.

Samme klær Før han møtte opp hos politiet ble han bedt om å komme i de samme klærne han hadde på seg onsdag kveld.

- Jeg fikk beskjed av politiet om å møte opp i de klærne jeg hadde på meg da jeg var i Aksla-fjellet den dagen Anja forsvant. Politiet fortalte meg at det skulle gjøre det lettere for dem når andre vitner skulle se på bilder av eventuelle gjerningsmenn, sier Løvold.

Politiadvokat Yngve Skovly bekrefter overfor Dagbladet at de ber vitner ha på seg samme klær som de hadde på seg på tur.

- Det er helt riktig. På den måten er det enklere for oss å kartlegge folk sine bevegelser. Det gjør det enklere for oss å legge sammen puslespillet når vi vet hva folk hadde på seg, sier Skovly til Dagbladet.

Han understreker det er kun av praktiske årsaker og ikke at de ser etter spesielle antrekk eller for å ta prøver av klær. Aksla-fjellet er et populært tur- og treningsområde og mange av vitnene som ankommer politihuset i Ålesund har på seg tradisjonelle tur- og joggeklær.

DNA Johannes Løvold forteller politiet sa lite om etterforskningen, men lurte på om han hadde sett noe mistenkelig og hva han hadde gjort i området onsdag kveld.

- De tok bilde av meg i mitt treningsutstyr og politiet tok spyttprøver for DNA. Nå håper jeg politiet finner den eller de skyldige i denne saken, sier Løvold til Dagbladet.

Politiet har en massiv DNA-jobb foran seg og har bedt alle menn som var i Aksla-fjellet drapskvelden om å la seg DNA-teste.

Så langt i etterforskningen har politiet mottatt over 500 tips.

Anmodning fra foreldrene Foreldrene til Anja Weløy Aarseth sendt i dag ut en pressemelding via politiet etter at det har blitt spekulert i dødsårsaken i medier i dag.

- Vi er helt enig med politiet i at allmennheten heller vil at politiet skal ha gode bevis og få en gjerningsmann dømt, enn at allmennheten på et så tidlig tidspunkt vil vite konkret hva som hendte, skriver faren til Anja Weløy Aarseth på vegne av familien tirsdag formiddag.

I pressemeldingen oppfordrer familien på det sterkeste om at mediene i sin samfunnsrolle respekterer politiets valg om å holde tilbake informasjon og derfor ikke spekulerer eller går ut med detaljer om drapet nå.

FUNNET DREPT: Alle menn som var på Aksla-fjellet er bedt om å ta kontakt med politiet og anmodes om å avgi DNA-prøve. Foto: Fridgeir Walderhaug / Privat
FUNNET DREPT: Alle menn som var på Aksla-fjellet er bedt om å ta kontakt med politiet og anmodes om å avgi DNA-prøve. Foto: Fridgeir Walderhaug / Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media