- Beredskapen er ikke bedre i dag enn 22. juli

Politiets Fellesforbund støtter ledern av beredskapstroppen.

IKKE BEDRE BEREDSKAP: Politiets Fellesforbund-leder Sigve Bolstad mener at beredskapen ikke har blitt bedre siden terrorangrepene 22. juli 2011.Foto:Nina Hansen / Dagbladet
IKKE BEDRE BEREDSKAP: Politiets Fellesforbund-leder Sigve Bolstad mener at beredskapen ikke har blitt bedre siden terrorangrepene 22. juli 2011.Foto:Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets Fellesforbund stiller seg fullt og helt bak uttalelsene til beredskapstroppens leder Anders Snortheimsmoen om at beredskapen i dag ikke er noe bedre enn den var før terrorangrepene 22. juli.

Det skapte bølger da Snortheimsmoen uttalte til NRK i helgen at antiterrorberedskapen har stått stille siden 22. juli, og justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap) svarte at hun ikke var enig.

Aftenposten skrev mandag på lederplass at det med dette hadde oppstått en «helt uakseptabel situasjon, der en av Norges viktigste politiledere på terrorområdet påstår at beredskapen er like dårlig nå som da den store tragedien traff oss (...), mens landets justisminister påstår det motsatte».

Nå sier Politiets Fellesforbunds nye leder Sigve Bolstad at forbundet er helt på linje med Snortheimsmoen.

- Hvis det skjer noe så tragisk som 22. juli, eller noe i nærheten av det, i dag, så er min påstand at norsk politi ikke vil være mer robust til å takle en sånn situasjon nå enn i 2011, sier Bolstad til NTB.

Han forteller at Oslo politiforbud denne uken overrakte Anders Snortheimsmoen blomster for utspillet i NRK.

- Vi ga ham blomster fordi vi syntes det var tøft gjort av ham. Han sa det mange av våre medlemmer mener, og som nok også mange politiledere mener, sier Bolstad. (©NTB)