Snø på Østlandet

- Beregn ekstra tid

Også i natt har det falt betydelige snømengder på Østlandet.

SNØ: Fra E18 ved Fiskevollbukta sør i Oslo nå i morgentimene. Foto: Statens vegvesen
SNØ: Fra E18 ved Fiskevollbukta sør i Oslo nå i morgentimene. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Også i natt har det falt betydelige snømengder over store deler av Østlandet. Gult farevarsel er i kraft i området, ifølge Yr.no.

- Det er sikkert lurt å beregne ekstra tid nå i morgentimene dersom du skal ut og kjøre, sier Mikael Olsen, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen øst, til Dagbladet.

- Per nå har vi ingen problemer, men det blir spennende når trafikken skal doble seg innen en time eller to, sier Olsen klokka 05.45, og sikter til rushtrafikken.

Meteorologisk institutt oppfordrer til å bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene.

FAREVARSEL: Det gjeldende gule farevarselet. Grafikk: Meteorologisk institutt
FAREVARSEL: Det gjeldende gule farevarselet. Grafikk: Meteorologisk institutt Vis mer

I en oppdatering i går kveld uttalte meteorolog Per Egil Haga til NTB at snøen ville fortsette å falle fra Telemark og opp langs Oslofjorden samt på Romerike.

Men like ille som i går, mandag, blir det neppe. Da forårsaket store snømengder blant annet utsatte eksamener på Universitetet i Stavanger. Uværet har nå beveget seg nordøstover og bort fra Rogaland og Agder.

- Vi har vært heldige i og med at det har snødd ganske jevnt. Brøytebilene har kjørt i skytteltrafikk på hovedveiene siden i går, og det går egentlig ganske greit, sier trafikkoperatør Olsen.

Det gule farevarselet gjelder til klokka 10 i dag, tirsdag.

I motsetning til i går er samtlige større fjelloverganger i Sør-Norge åpne, ifølge Statens vegvesen. Unntaket er fylkesvei 51 over Valdresflya. Se fullstendig oversikt her.