Beregner vannbomber for å utløse skredet

Svaret kommer mandag. Ordføreren: - Geologene skjønner ikke hvorfor ikke Mannen har rast nå.

VURDERER VANNBOMBING:  Fra venstre Brigt Sandal, NVE, sjefgeolog Lars Harald Blikra, Åkneset/Tafjord Beredskap og ordfører Lars Olav Hustad i Rauma kommune under fortsatt rasfarlige Mannen.  FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET.
VURDERER VANNBOMBING: Fra venstre Brigt Sandal, NVE, sjefgeolog Lars Harald Blikra, Åkneset/Tafjord Beredskap og ordfører Lars Olav Hustad i Rauma kommune under fortsatt rasfarlige Mannen. FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det rasfarlige området under det bevegelige fjellet Mannen i Romsdal vil være totalt avsperret fram til mandag i første omgang.

Da skal beredskapsgruppen med alle faginstanser og myndigheter ha et nytt møte om situasjonen, og hva som skal skje - eller ikke - i nærmeste framtid.

- Mandag skal NVE legge fram tekniske og økonomiske beregninger for vannbombing med helikopter over sprekkene i Mannen. Det er ikke noe realistisk tema å utløse et skred med sprengstoff, sier ordfører Lars Olav Hustad (H) i Rauma kommune til Dagbladet.

NVE skal blant annet legge fram en beregning over hvor store mengder vann som skal til for å «sprenge» de om lag 120 000 kubikkmetrene med stein ned i bunnen av dalen i en kontrollert operasjon.

Ingen juleløfter Nå holder Sivilforsvaret vakt og sørger for at ingen får komme inn i det farlige området.

- Kan de 11 evakuerte beboerne planlegge julefeiring hjemme ?

- Det kan jeg ikke si noe om nå. Det blir i så fall være spekulasjoner. Alle har fått mer permanente boforhold mens situasjonen er som den er, og det går bra med dem. Mandag håper vi å komme nærmere et svar på når jernbanen og veien forbi det utsatte området kan åpnes igjen, sier ordføreren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer