Berg- og-dalbanevogn løsnet i loopen

Fire personer alvorlig skadd på tivoli i Århus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire personer er alvorlig skadd etter en ulykke på tivoliet «Friheden» i Århus i Danmark, melder Jyllands-Postens nettutgave.

Ulykken skjedde i en av tivoliets helt nye attraksjoner, berg- og-dalbanen «Cobra», som skal være en av Danmarks villeste.

Et sjokkert øyenvitne forteller til avisen at vognen løsnet da den skulle opp i en loop, og ikke klarte å komme helt rundt.

- Resten av toget kjører videre, men ikke med full kraft. De som lander, ser ut til å lande heldig. Det virker som de faller ned på ryggen. Men de faller høyt oppe fra, helt oppe fra toppen, forteller han.

De skadde, to kvinner og to menn i alderen 22-24 år, er alle utenfor livsfare.

Rundt 50 personer får krisehjelp på tivoliområdet etter den alvorlige ulykken som skjedde ca. klokken 23 i kveld.

Cobera-banen, som har en maksimumshastighet på 70 kilometer i timen, åpnet for under to uker siden. Vitner forteller at banen var ute av drift tidligere på dagen på grunn av tekniske problemer.

Åpningen av banen skal ha blitt utsatt flere ganger, angivelig på grunn av sikkerhetskontroller, skriver Jyllands Posten.

- Før en karusell av Coberaens kaliber settes i drift, med de store kreftene som er på spill, så skal man være 110 prosent sikker på at hele sikkerhetssystemet fungerer perfekt. Det er det som nå tar lengre tid enn forventet, het det 10. juni i en pressemelding fra tivoliets direktør Henrik Ragborg Olesen.