SNØRER SEKKEN: Berg-Hansen vil ikke gi Redningsselskapet mer penger.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SNØRER SEKKEN: Berg-Hansen vil ikke gi Redningsselskapet mer penger. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Berg-Hansen vil ikke gi mer penger

Redningsselskapet får 40 millioner mindre enn ønsket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) vil ikke øke bevilgningen til Redningsselskapet i statsbudsjettet for neste år.

- Vi viderefører og prisjusterer bevilgningen over Fiskeridepartementets budsjett. Det er ikke snakk om noe kutt, sa Berg-Hansen da hun fikk spørsmål om saken i Stortingets spørretime onsdag.

En rekke opposisjonspolitikere beskyldte statsråden for å svekke beredskapen langs kysten og ba henne tenke seg om en gang til. Dette avviste Berg-Hansen, som i stedet viste til at Redningsselskapet har 700 millioner kroner på bok.

Redningsselskapet vedtok i helgen å kutte kraftig i budsjettene for 2012 og 2013 som følge av reduserte støttemidler fra det offentlige. Kuttene innebærer blant annet at to redningsskøyter vil bli lagt til kai.

- At vi får nesten 40 millioner mindre enn det vi har bedt om, er naturligvis alvorlig. Vi er vant til å måtte skaffe de fleste av pengene fra næringsliv, stiftelser, private givere, medlemskap og fra egne leverte tjenester, men vi er foreløpig også avhengig av staten, sier generalsekretær Øyvind Stene i Redningsselskapet.

Organisasjonen søkte om en kraftig økning av tilskuddet fra Fiskeri- og kystdepartementet, noe som altså ikke ble tatt til følge. I tillegg er den årlige kompensasjonen fra Kulturdepartementet for bortfall av spillinntekter redusert med 8,6 millioner.

(NTB)