BERØRT: - I en så liten kommune som vi er, kjenner alle alle. Dette er tøft for alle, sier Berg-ordfører Guttorm Nergård. Foto: Torgeir Bråthen
BERØRT: - I en så liten kommune som vi er, kjenner alle alle. Dette er tøft for alle, sier Berg-ordfører Guttorm Nergård. Foto: Torgeir BråthenVis mer

Berg-ordfører kjenner familiene til de tre savnede mennene godt

- Det er umulig å ikke bli berørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ordføreren i Berg kommune, Guttorm Nergård, tok nyheten om de tre savnede mennene i snøskredet på Senja svært tungt.

- Dette er bare helt forferdelig. Og våre tanker går til de pårørende. Det er helt umulig å ikke bli berørt, sier Nergård til Nordlys etter at han har fått vite at leteaksjonen avluttes for natta.

Kjenner familiene Redningsledelsen forventer ikke lenger å finne de tre mennene som er savnet etter et snøskred på Senja i Troms, i live. Det opplyste politiet på en pressekonferanse i Tromsø i 21-tida.

Berg-ordføreren har samlet et krise-team på kommunehuset. Han kjenner familiene til de pårørende godt.

- Vi venter nå på at de pårørende skal komme til oss. Her har vi et godt og bredt team samlet som er klare til å bistå så godt vi kan. Vi skal være her hele natten og gi den støtten vi kan, sier han til avisa.

Over fem meter dypt Politimester i Troms politidistrikt, Ole Bredrup Sæverud, bekrefter overfor Dagbladet at letemannskapet har avluttet søket etter de tre savnede mennene.

- Skredet er over fem meter dypt og vi jobber ut i fra at de savnede er omkommet, sier Bredrup til Dagbladet.

Politimesteren sier at de vurderer fortløpende når letingen blir tatt opp igjen.

- Det er avhengig av vær og forhold i dalen. Det er fortsatt stor skredfare i området, sier han.

Han bekrefter at politiet kjenner identiteten til de savnede mennene fra Troms og at de pårørende blir fortløpende orientert i saken.