Berg snart ute av Nepal

Misjonæren Trond Berg, som sitter fengslet i Nepal, kan trolig forlate landet allerede torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble lurt av Røde Kors

Berg har fått en dom på tre måneder og 20 dagers fengsel, og den straffen vil være sonet torsdag, opplyser UDs pressetalsmann Karsten Klepsvik til NTB.

Under rettsmøtet i byen Rajbiraj i dag vurderte dommeren og aktoratet muligheten for nye rettslige avhør.

Men ifølge representanten for den norske ambassaden i Katmandu var dommerens vurdering at han hadde tilstrekkelig med opplysninger til å avsi dom, og den ble på tre måneder og 20 dager for Berg og de fem andre som ble fengslet 29. oktober i fjor.

Jagland fornøyd

Utenriksminister Thorbjørn Jagland sier seg godt fornøyd med at denne saken nå synes å være avsluttet.

- Det har hele tiden vært en konstruktiv dialog med myndighetene i Nepal, og jeg håper Berg snarest mulig kan reise hjem til Norge, sier Jagland.

Den norske misjonæren fra menigheten Levende Ord i Bergen var tiltalt for ulovlig kristen misjonsvirksomhet i det hinduistiske landet. Han har hele tiden sittet fengslet i den nepalske hovedstaden, selv om rettssaken har foregått i Rajbiraj, ti timers biltur fra Katmandu.

Utenriksdepartementet har hatt daglig kontakt med Berg siden han ble fengslet i slutten av oktober. Men verken Berg selv eller noen representant fra ambassaden har vært til stede under rettssaken i Rajbiraj.

(NTB)

KUMMERLIG:</B> Gjennom sprinklene på cella i Katmandu forteller Trond Berg at han er uskyldig. Nå er han trolig på vei ut av Nepal.