Bergdahl så ikke et ansikt på to år

I dag kom han tilbake til USA.

ANKOM USA I DAG:  Her ankommer Bowe Bergdahl Lackland Air Force Base i Texas etter å ha vært på sykehus i Tyskland siden han ble løslatt fra Taliban 31. mai. Foto: AP Photo/Manis Calco
ANKOM USA I DAG: Her ankommer Bowe Bergdahl Lackland Air Force Base i Texas etter å ha vært på sykehus i Tyskland siden han ble løslatt fra Taliban 31. mai. Foto: AP Photo/Manis Calco Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske soldaten Bowe Bergdahl ble holdt fullstendig isolert i fangenskap i to av de fem årene har var i fangenskap i Afghanistan, forteller en forsvarskilde med kjennskap til reintegrasjonsprosessen Bergdahl er i til Fox News.

I hele denne toårsperioden skal han ikke ha sett ansiktet på et eneste annet menneske. Han snakket bare med fangevokterne sine gjennom veggene på en to ganger to meter stor metallboks som han ble holdt i. Hvis han var ute av boksen fikk han en hette over hodet.

- Helsen passer beskrivelsen Bergdahl, som er den amerikanske soldaten som har sittet lengst i fangenskap siden Vietnam-krigen kom i dag tilbake til USA. Siden han ble løslatt har han vært på et amerikansk militærsykehus i Tyskland.

De nye detaljene om hvordan han ble behandlet kommer etter at han er tatt med til et av hærens medisinske sentere i Texas. Han skal ha blitt plassert i isloatet etter et rømningsforsøk.

- Hans mentale og fysiske tilstand passer til denne beskrivelsen og vi ut fra det vi ser tror vi på ham, sier en av de som har ansvaret for ham ifølge CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer