UTSKREVET: Bowe Bergdahl er nå utskrevet fra sykehuset i Texas. Foto: AP Photo/U.S. Army
UTSKREVET: Bowe Bergdahl er nå utskrevet fra sykehuset i Texas. Foto: AP Photo/U.S. ArmyVis mer

Bergdahl ute av sykehuset

Den amerikanske soldaten Bowe Bergdahl, som var fange hos Taliban, er skrevet ut av sykehuset og tilbake i leiren i Texas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergdahl er overført fra sykehuset i San Antonio der han har vært innlagt siden han ble fløyet tilbake til USA 13. juni, til en militærleir i samme område, sier talskvinne for hæren, oberstløytnant Carol McClelland.

Bergdahl var fange hos Taliban i Afghanistan i fem år inntil han ble løslatt 31. mai i en omstridt byttehandel med Taliban som innebar at fem fanger fra Guantanamo-basen ble satt fri og sendt til Qatar.

Neste fase etter at han er skrevet ut av sykehuset, blir psykologisk behandling for soldater som har vært fanger, noe som kan vare fra noen få dager til en måned, ifølge McClelland.

Byttehandelen er blitt sterkt kritisert særlig av republikanere som ikke liker at Taliban-fanger er løslatt og som mener de ikke ble varslet slik de skulle.

I tillegg sier noen av Bergdahls medsoldater at han med vilje forlot sin post i Afghanistan, og at flere soldater er drept under leteaksjoner etter ham.

(NTB)