Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Berge er ikke alene

Fagfolk mener det er naivt av stortingspolitiker Arild Stokkan-Grande (Ap) å tro at antifeminist Eivind Berge er alene om sine holdninger.

TILHENGERE:  Antifeminist og blogger Eivind Berge hevder han har 1500 unike lesere hver dag. Foto: Benjamin Ward
TILHENGERE: Antifeminist og blogger Eivind Berge hevder han har 1500 unike lesere hver dag. Foto: Benjamin Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Blogger Eivind Berge driver en mannskamp bare på vegne av seg selv, skrev stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap) i en kronikk i gårsdagens Dagbladet.

Leder for Reform — Ressurssenter for menn, Are Saastad tror det er en farlig holdning for en stortingspolitiker å ha.

- Stikker hodet i sanden - Det er naivt av politikere å tro at Berge er alene, sier Saastad.

Han mener målet må være å kjempe mot holdninger som Berge og Anders Behring Breivik har, og at honnørord om dagens likestilling er et svakt verktøy for å nå målet.

- Likestillingen har langt på vei gått på bekostning av menn, og det er nødvendig å løfte menns interesser mer fram. Det vi ser er et resultat av politiske valg som har blitt gjort. Å tro noe annet er å stikke hodet i sanden, sier Saastad.

Reform-lederen mener at menns rettigheter ikke blir tatt på alvor, og at det har gitt ekstremister som Berge en større sjø å fiske i.

Les også: - Han har en farlig retorikk

- Feminisering - Både når det gjelder helse og økonomi er det store forskjeller menn imellom. De økende forskjellene er dessuten mye større mellom menn, enn mellom kvinner, mener Saastad.

Statistikken viser at flere menn dropper ut av skolen, begår oftere selvmord, ruser seg mer og velges bort som fedre av kvinner som ønsker seg en annen type.

Nestleder i Foreningen 2 Foreldre, Rune Rækken stusser på at Stokkan-Grande mener norske menn i dag er friere, rikere og mer opplyste enn noensinne.

- Vi hører stadig vekk at gutter er skoletapere. Jeg er snart 50 år, og kan ikke huske at gutter var skoletapere da jeg var ung. Det har vært en feminisering av skolesektoren og omsorgssektoren. Kanskje er det en sammenheng her? 

- Fedre har i dag mer kontakt med sine barn, skrev Stokkan-Grande i sin kronikk, og stiller seg spørrende til hvor sinnet til Berge kommer fra.  

- Mange er frustrerte Rune Rækken mener at langt fra alle menn er enig i Stokkan-Grandes beskrivelse. Han sier at mange menn er frustrert over barnelovpraksisen.

- Det er et visst anarki når det gjelder familieområdet, og mange menn er i en fastlåst situasjon der mor hindrer samvær med barna uten at noen griper inn, sier han.

Rækken mener at frustrasjoner som ikke er politisk korrekt, får lite rom i samfunnsdebatten.

- Det er litt skummelt, for det er gjerne de som føler seg sviktet og krenket som blir ekstreme, sier Rækken.

Eivind Berge sier til Dagbladet at han opplever økt oppslutning på sin blogg, som han hevder har 1500 unike lesere hver dag

-NAIVT:  Leder for Reform — Ressurssenter for menn Are Saastad,mener Stokkan-Grande er naiv.
-NAIVT: Leder for Reform — Ressurssenter for menn Are Saastad,mener Stokkan-Grande er naiv. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!