Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Corona-virus:

Bergen åpner for å straffeforfølge brudd på smittevernloven

Det varslet byrådet på en pressekonferanse tirsdag.

SMITTEVERN: Leder i Bergen kommunes beredskapsgruppe, Robert Rastad, la fram de nye reglene for å unngå smitte i kommunen. Video: NRK Vis mer

- Vår hovedoppgave er å sikre de gruppene som dette kan være farlig for, sier byrådsleder Roger Valhammer på en pressekonferanse tirsdag.

Han sier at det er viktig å sikre at helsevesenet har kapasitet og mulighet til å håndtere både corona-smitten, og andre helseutfordringer.

- Det er nå grunnlag for å gjøre ytterligere innstramminger, sier byrådsleder Valhammer.

I dag har beredskapsgruppa i Bergen blant annet vedtatt at utesteder, serveringssteder og forsamlingsarenaer uten sitteplasser skal legge til rette for at publikum kan holde minst én meters avstand til andre gjester, sier kommunaldirektør Robert Rastad.

Rastad sier at dette, og de andre tiltakene de har gjort i dag, er hjemlet i smittevernloven, og at de nå åpner for å straffeforfølge folk som bryter reglene.

Brudd på reglene kan føre til bøter, og i ytterste konsekvens føre til fengsel.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Ber folk forberede seg

Fra og med i dag oppfordres Bergens innbyggere til å forberede seg på å måtte være i karantene, og overnattingssteder må forberede seg på å tilrettelegge for å holde folk i karantene.

Han sier at de er klare over at dette påvirker en rekke personer i byen, men at de mener at disse tiltakene nå er nødvendige.

Rastad sier også at det er viktig at folk på kollektivtransport i byen er nødt til å ivareta de personlige hygienereglene, for å begrense smitte.

Flere smittet i byen

Bergen har de siste dagene hatt flere som er smittet av coronaviruset.

Blant annet er en person innlagt på Haukeland universitetssykehus. Han er akutt syk.

- Pasienten oppfylte ikke kriteriene for mistanke om coronasmitte og ble derfor ikke isolert ved innleggelse, meldte sykehuset tidligere tirsdag.

- Etter hvert fikk vi mistanke om at dette likevel kunne være coronasmitte, og pasienten ble lagt på isolat og nødvendige smitteverntiltak satt i verk, meldte Helse Bergen.

Den syke personen har vært i kontakt med flere ansatte, som nå er i karantene.

Hele Norges coronakart