- Bergen er stor nok

Bergen kommune er stor nok som den er med sine 270.000 innbyggere, og trenger ikke å slås sammen med nabokommunene, mener byrådsleder Monica Mæland (H).

Bergen 15.9.03 Kommune- og fylkestingsvalg 2003 
Valgvake med Herman Friele og byrådslederkandidat Monika Mæland på Scruffy Murphy's.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
Bergen 15.9.03 Kommune- og fylkestingsvalg 2003 Valgvake med Herman Friele og byrådslederkandidat Monika Mæland på Scruffy Murphy's. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Fredag ble det kjent at de fire sonderingspartnerne Høyre, Frp, Venstre og KrF er enige om å gjennomføre en omfattende kommunereform. Resultatet kan bli tvungen sammenslåing og at tre av fire kommuner forsvinner. For Hordalands del betyr det en teoretisk reduksjon fra 33 til mellom seks og åtte kommuner.

For storkommunen Bergen er det uaktuelt å gå på frierferd til nabokommunene for å bli større, skriver Bergens Tidende.

- Bergen er stor nok. Vi er nær 270.000 innbyggere, mens vår største nabo er Askøy med vel 27.000. Målet må være at kommunene rundt oss blir større og sterkere. Det ville gagne alle, ellers blir forskjellene så enorme. Men vi vil ikke avvise at det kan gjøres justeringer på Bergen kommunes grenser, sier byrådsleder Monica Mæland.

Askøy-ordfører Siv Høgtun er ikke enig i at de bør slå seg sammen med andre og peker på at øya vest for Bergen er en av de raskest voksende kommunene i landet.

- Askøy klarer seg meget godt alene, så vi har ikke vurdert å slå oss sammen med noen, sier Høgtun. (©NTB)