Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergen får egen valuta

Nå har bergenserne eget flagg og egen myntenhet. Kun løsrivelsen gjenstår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen-pengene er gyldig betalingsmiddel i over 130 butikker og restauranter i vestlandsbyen. Men direktør Terje Gloppen i Kulturby Bergen 2000 forsikrer at norske kroner fremdeles vil være gangbar mynt også i Bergen.

Bergensdaleren 2000 er navnet på det nye betalingsmiddelet med en verdi på 50 kroner. Det er produsert av Den Kongelige Mynt på Kongsberg og blir utgitt av Kulturbyåret i samarbeid med Den norske Bank og Samlerhuset. Utgivelsen kan gi Kulturbyåret en inntekt på 300.000 kroner.

Minnemynten blir utgitt torsdag og er produsert i et nummerert førstedagsopplag på 5.000 og et totalopplag på 30.000. Alle de om lag 95.000 husstandene i Bergen får en brosjyre i posten med tilbud om å kjøpe bergensdaleren.

Mynten har et bilde av Bryggen i Bergen på den ene side og av Bergens byvåpen på den andre siden.

- Nå har Bergen sin egen valuta, og mangler bare sitt eget flagg for løsrivelse fra Norge, sa kulturbydirektør Terje Gloppen fra Fitjar på Stord entusiastisk da mynten ble lansert i dag.

Han ble øyeblikkelig avbrutt av bergenspatrioten Lotte Schønfelder. Det er feil, sa hun, vi har vårt eget flagg, så vi mangler ingenting.

(NTB)