Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergen Frp med utstrakt hånd til Listhaug: - Hun kan velges inn fra Hordaland

- Hun drar fulle hus i Bergen, sier Petter Eltvik ifølge BA.

TELLER PÅ KNAPPENE: I et intervju med VG har Sylvi Listhaug tidligere uttalt at hun vurderer å gi seg som politiker. Nå får hun et utradisjonelt frieri fra Vestlandet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TELLER PÅ KNAPPENE: I et intervju med VG har Sylvi Listhaug tidligere uttalt at hun vurderer å gi seg som politiker. Nå får hun et utradisjonelt frieri fra Vestlandet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet skrev 20. juni at innvandrings- og integreringsminister Listhaug ennå ikke har meldt seg på i nominasjonskampen om en stortingsplass fra Oslo.

Skal Sylvi Listhaug føres opp på sikker plass, innebærer det at hun må utfordre Christian Tybring-Gjedde og Mazyar Keshvari.

Dersom Høyre/Frp-regjeringen må gå etter valget til neste år, kan Listhaug uten stortingsplass være ute av rikspolitikken.

Nå kan det åpne seg en annen og noe utradisjonell mulighet for ministeren, ifølge BA.

Vil toppe laget

Avisa skriver i sin papirutgave at leder for Bergen Frp, Petter Eltvik, mener at Listhaug kan velges inn på Stortinget fra Hordaland.

Ifølge Eltvik, så er dette en viktig del av Frps ønske om å toppe laget foran valget 2017.

- Vi har hatt henne med på to medlemsmøter denne våren, og hun drar fulle hus i Bergen. Jeg opplever at hun har sterk støtte hos oss, ikke minst i de kristne miljøene, sier Eltvik til BA.

Ved å bli valgt inn i Hordaland Frp kan Listhaug komme på Stortinget uten å skyve ut verken Tybring-Gjedde eller Keshvari.

Vurderer å slutte

Eltvik mener at Listhaug er en person som både kan fronte Frps politikk og Vestlandets interesser på en god måte.

Det er derimot ikke helt sikkert at Listhaug ønsker å stille til en periode på Stortinget fra 2017.

I et intervju med VG har hun tidligere uttalt at hun vurderer å gi seg som politiker. Årsaken er hensynet til hennes familie.

- Jeg skal derfor gjennom en reell tankeprosess i sommer, hvor jeg skal avgjøre om jeg skal gå for nominasjon til Stortinget, sier 38-åringen til avisa.

Ingen kommentar fra Listhaug

Dersom hun bestemmer seg for å ta i mot Eltviks utstrakte hånd, og blir valgt innad i Hordaland Frp, så vil hun oppta en av plassene som fylkesavdelingen eventuelt får ved neste valg.

For øyeblikket sitter Helge André Njåstad og Gjermund Hagesæter på Stortinget for Hordaland Frp.

Sistnevnte kommer ikke til å stille til gjenvalg, ifølge BA.

Avisa skriver at Listhaug ikke har svart på deres henvendelser i forbindelse med uttalelsene til Eltvik. Dette fordi hun er på ferie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!