Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Økonomi:

Bergen gir gratis internett til fattige barnefamilier

Sånn at barna skal få gjøre ferdig leksene sine. Koster 11 millioner kroner.

FÅR SURFE GRATIS: Familier som sliter økonomisk skal nå få gratis internett, sånn at barna skal kunne gjøre leksene hjemme. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
FÅR SURFE GRATIS: Familier som sliter økonomisk skal nå få gratis internett, sånn at barna skal kunne gjøre leksene hjemme. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lekser og ukeplaner legges i dag ut på nettet, og betinger at elevene har nett hjemme. Det tar Bergen kommune på alvor. Internett i skolearbeid er blitt så viktig at Bergen kommune tar regningen for barnefamilier med dårlig råd.

- Barn skal ikke måtte sitte igjen etter skolen for å gjøre ferdig leksene sine, sier sosialbyråd Erlend Horn (V) til NRK.

Fra og med januar i år kan barnefamilier som får sosialhjelp nå også søke om penger til internett. Bakgrunnen er at skoleelever trenger internett for å kunne gjøre lekser. I tillegg kan manglende nettdekning isolere unge og vanskeligstilte, mener kommunen.

For i år er det derfor lagt inn 11 millioner kroner til internettregninger.

- En del av familiene har allerede internett. Disse vil kunne søke og få 600 kroner ekstra i måneden, sier Horn.

Etter det KS kjenner til er politikerne i Bergen de eneste i Norge som har vedtatt å ta internettregningen for barnefamilier.

- Lignende tilbud finnes i andre storbyer, men ikke i samme omfang som i Bergen. Det er veldig positivt at Bergen kommune bruker mye ressurser på å legge til rette for sosial inkludering, sier Helge Eide, som er områdedirektør for interessepolitikk i KS.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!