Bergen Høyre skylder på narko og korrupsjon

Stupte 13 prosentpoeng i lokalvalget.

 DUNDER OG BRAK:  Davætrende ordfører Trude Drevland to dager før den omstridte 17-dåpen 17. mai av cruiseskipet "Viking Star". Foto: Erik Ask, NTB Scanpix.
DUNDER OG BRAK: Davætrende ordfører Trude Drevland to dager før den omstridte 17-dåpen 17. mai av cruiseskipet "Viking Star". Foto: Erik Ask, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Bergen Høyre tar et hardt oppgjør med seg selv etter tilbakegangen i høstens lokalvalg.

Narkotika- og korrupsjonssaker får noe av skylda.

Torsdag kveld skal konklusjonen fra en ny evalueringsrapport diskuteres i partiet, skriver Bergens Tidende.

Utfordringer med Bybanen og innføring av eiendomsskatt trekkes fram som noen av de andre viktigste årssakene til valgsmellen, som endte med en tilbakegang på 13 prosentpoeng.

I tillegg nevnes enkeltpersoner som Trude Drevland. Den tidligere ordføreren ble i september siktet for grov korrupsjon i den såkalte cruise-saken.

Også eldre saker, deriblant narkotikadomfellelsene mot Erik Skutle og Henning Warloe, trekkes fram som negative for partiet, skriver BA.

«Flere folkevalgte og tillitsvalgte har blitt siktet for besittelse og/eller bruk av narkotiske stoffer, eller er blitt siktet for korrupsjon. I andre saker har personer uttalt seg anonymt og negativt i pressen ved flere anledninger», heter det i rapporten, skriver BT.

Bergen Høyre mistet ni mandater i bystyret etter valget.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram