Bergen koker etter ordførerens Facebook-oppdatering

- Jeg har ikke ord, sier KrF-topp Dag Inge Ulstein.

POSTET: Fungerende bergensordfører Tor Woldseth (Frp) mener denne Facebook-posteringen er en nyttig vekker om at det er flere en Syriaflykningene som lider. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix
POSTET: Fungerende bergensordfører Tor Woldseth (Frp) mener denne Facebook-posteringen er en nyttig vekker om at det er flere en Syriaflykningene som lider. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Fungerende bergensordfører Tor Woldseth beklager nå Facebook-oppdateringen tidligere i dag med denne nye meldingen på Facebook:

«Alle mennesker i nød i verden fortjener den samme oppmerksomheten. Jeg er lei for at jeg delte et bilde som kunne mistolkes. Mitt poeng var å sette fokus på at det er svært mange katastrofer i verden i dag, men jeg ser at bildet har gitt en feil fremstilling i forhold til mitt budskap og jeg har derfor valgt å slette bildet.»

Den omstridte posteringen er nå slettet fra ordførerens Facebook-side.

(Dagbladet): Det koker i store deler av det politiske Bergen etter at fungerende ordfører Tor Woldseth (Frp) la ut en melding på Facebook der han tilsynelatende setter sultne barn i Afrika opp mot syriske flyktninger i Europa.

Posteringen Woldseths delte sier «sorry» til en gruppe sultne barn. «Vi er for opptatt av å hjelpe disse» står det rundt et bilde som skal vise syrere på flukt.

- Jeg har ikke ord, for å beskrive det, sier Krf´s listetopp i byen, Dag Inge Ulstein.

- Min første tanke da jeg så oppdateringen var: Når på døgnet er dette postet?

Ulstein minner om at Woldseth etter ordfører Trude Drevlands permitering ikke lenger er en hvilken som helst Frp-er.

- Dette er ordføreren vår og på en dag der hele Bergen står samlet i sin støtte til flyktninger så burde ordføreren gått fremst i det toget.

Hundrevis av bergensere fylte i dag festplassen i Bergen for å markere sin støtte til syrere på flukt.

- Ordføreren var ikke der til tross for flere oppfordringer. I stedet er svaret hans dette bildet. Det er bare fryktelig trist at han setter svake grupper opp mot hverandre på den måten.

Skjemmer ut byen På festplassen og andre steder i dag har Ulstein møtt mange som har reagert.

- De forstår ikke at det er mulig. En skal forvente mer av det som er den øverste politiske ledelsen i byen.

- Skjemmer han ut byen?

- Ja, og enda verre er det han kommuniserer til de som er rammet av denne katastrofen.

Ulstein har selv møtt ordføreren i dag og konfrontert ham med bildet.

- Det var langt fra noen beklagelse. Da var det bare en bortforklaring, sier han.

- En vekker Ordføreren har så langt ikke besvart Dagbladets henvendelse i dag, men sier til BA:

- Jeg så denne, så tenkte jeg at «Oi! - dette er faktisk sant!».  Dette er en vekker. Vi må ikke bare tenke på dem som kommer hit, men også på dem som sulter andre steder, sier ordfører Tor Woldseth.

Han sier til avisen at han klarer å ha fokus begge steder, mens de andre politikerne som reagerer på bildet bare har fokus ett sted.

Krevende Samarbeidsklimaet på borgerlig side i Bergen er fra før av surt. Krf har ikke villet ta stilling til hvilken retning de ønsker å samarbeide. Et eventuelt samarbeid eller støtte til en koalisjon som inkluderer Frp er enda mindre aktuelt nå.

- Med sånne utspill er det krevende, men vi har sagt at ikke noe er utelukket. Vi kommer til å være veldig tydelige når vi eventuelt kommer i forhandlinger på tirsdag, sier Ulstein.

Feilinformerer Også Venstres førstekandidat er skuffet.

- Det er veldig trist at den fungerende ordføreren velger å dele et budskap som feilinformerer. Det fremstiller flyktninger som i dag reiser gjennom Europa som en gruppe som ikke trenger hjelp, sier førstekandidat Erlend Horn.

Han sier at det i Bergen har vært enighet på tvers av partilinjer om at det skal føres en liberal asylpolitikk i byen. Sammenliknet med Frp i foreksempel Oslo har bergenspartiet hatt en mer raus tilnærming.

- Så da er det overraskende at han vil dele et slikt budskap. Frp i Bergen har tidligere vært mer edruelige enn andre Frp-lag.