Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergen mistet seks i helikopterulykken: - Ingen er uberørt av dette

Ordføreren åpnet kondolanseprotokoll på rådhuset.

PREGET: 
Ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen (Ap). Hun åpnet kondolanseprotokollen i Bergen rådhus, som er lagt ut for dem som ønsker å vise støtte og omtanke for de pårørende etter helikoptertragedien fredag. 
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
PREGET: Ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen (Ap). Hun åpnet kondolanseprotokollen i Bergen rådhus, som er lagt ut for dem som ønsker å vise støtte og omtanke for de pårørende etter helikoptertragedien fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Det er en sorgfull dag i vestlandshovedstaden mandag. Fredag omkom alle 13 om bord da et helikopter styrtet på vei fra Gullfaks B-plattformen til Bergen lufthavn Flesland.

Seks av de omkomne i ulykka kommer fra Bergen, og ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) åpnet i dag en kondolanseprotokoll i byens rådhus.

- Bergen er i sorg, Vestlandet er i sorg og hele landet er i sorg, sier ordføreren til Dagbladet like etter å ha åpnet protokollen.

- Mange rammet Hun signerte protokollen, som vil være åpen i Bergen rådhus til og med 20. mai, og uttrykte sine kondolanser til alle sine berørte. Ordføreren sier kommunen nå jobber tett opp mot de rammede etter helikopterstyrten.

- Vi har direkte kontakt med Statoils kriseledelse, og har også eget kriseteam i beredskap. Vi har direkte kontakt med pårørende, og det er viktig å passe på at ingen faller mellom to stoler, sier hun.

Ni av de døde i ulykken kommer fra Hordaland, ordfører Persen vil gi folk anledning til å uttrykke sin støtte og omtanke via kondolanseprotokollen.

- Det er dystert, og det er ingen som er uberørt av dette, sier hun.

Tenkte på risikoen En av dem som hadde møtt opp for å signere protokollen i dag, er den pensjonerte oljearbeideren Reidar Hagen.

- Jeg har jobbet offshore i 35 år, og det føles riktig å være her. I tillegg er det mange familier og personer involvert, sier han til Dagbladet.

OMKOM:
Kjetil Wathne (51) fra Bergen var en av de 13 personene som omkom i helikopterulykken ved Turøy i Hordaland. Foto: Privat / Politiet
OMKOM: Kjetil Wathne (51) fra Bergen var en av de 13 personene som omkom i helikopterulykken ved Turøy i Hordaland. Foto: Privat / Politiet Vis mer

Han har tatt helikopterturen fra Nordsjøen til Bergen lufthavn Flesland mange ganger i året siden 1978.

- Jeg har tenkt på risikoen ved det mer enn en gang. Det har alltid vært godt å lande på Flesland, sier han.
 
Minnes av kollegene Kjetil Wathne (51) fra Bergen, ansatt i Karsten Moholt, var en av de som omkom. Industrimekanikeren og firebarnsfaren var utleid til Aker Solutions på Gullfaks B-plattformen.

- Han hadde jobbet her i seks år og jeg kjente ham godt. Vi er en liten bedrift og er tett på hverandre. Han gledet seg til å komme hjem til familien, sier administrerende direktør Linn Cecilie Moholt i Karsten Moholt til Dagbladet

Han blir blant annet beskrevet som en musikkelsker og en ivrig Liverpool-supporter.

Pilotene omkom Også den italienske CHC-piloten Michele Vimercati (44) bodde i Bergen, og kom til Norge etter å ha fått pilotutdannelse i det italienske luftforsvaret.

- Han var en fantastisk mann, og en utrolig dyktig flyger. Han var en av de mest profesjonelle jeg kjente og har jobbet med, sier en av hans pilotkolleger til Dagbladet.

- Han var veldig inspirerende og hadde alltid en kommentar på lur som fikk deg til å le.

Piloten beskriver fredagens ulykke som trist og tragisk.

- Dette er noe som ikke skal skje, sier kollegaen.

Vimercatis pilotkollega (57) var også bosatt i Bergen, og beskrives som en erfaren pilot.

- Det jeg kan si er at de var to svært gode kolleger, som begge er erfarne piloter. Spesielt han ene har jeg hatt mye kontakt med. Vi kommer til å savne dem begge, sa administrerende direktør Arne Roland til Dagbladet i går.

Herlig sans for humor Bergenseren Arild Fossedal (43) omkom også i ulykken.

Han var en rolig person som hadde en herlig sans for humor. Han var 43 år og begynte i selskapet i 1998. I løpet av årene hadde han flere ulike roller, blant annet som røringeniør, sveiseinspektør, og NDT-operatør. Den siste tiden var han en del av Statoils Driftsinspeksjonsprosjekt med ansvar for inspeksjoner ved Asset Integrity Management-enheten i MMO Bergen, stasjonert på Sandsli. Han var svært opptatt av alltid å levere førsteklasses arbeid, heter det i en melding fra Aker Solutions.

Han etterlater seg en 17 år gammel sønn, en ekskone og en kjæreste med barn fra et tidligere forhold.

Statoil-ansatte Ole Magnar Kvamme (60) bodde også i Bergen. Han er den eneste av de tretten om bord på helikopteret som var ansatt i Statoil.

Den eneste kvinnen som døde i ulykken, er også fra Bergen. 32-åringen jobbet for oljeservicegiganten Schlumberger.

OMKOM: 
Ole Magnar Kvamme (60) fra Bergen. Foto: Privat/Politiet
OMKOM: Ole Magnar Kvamme (60) fra Bergen. Foto: Privat/Politiet Vis mer

OMKOM: Den italienske piloten Michele Vimercati (44) - bosatt i Bergen. Foto Privat
OMKOM: Den italienske piloten Michele Vimercati (44) - bosatt i Bergen. Foto Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!