Bergen og nabokommunene enige om sammenslåing. Storkommunen skal hete Bergen

Kan bli realitet i 2020.

NY KOMMUNE?: Bergen skal bli hovedsetet i den nye storkommunen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
NY KOMMUNE?: Bergen skal bli hovedsetet i den nye storkommunen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bergen, Osterøy, Vaksdal og Samnanger er enige om en intensjonsavtale for å slå seg sammen til en ny storkommune. Hvis prosessen kommer i havn, skal kommunen hete Bergen, skriver BT.

- Vi skal utvikle arbeidsplasser og høy livskvalitet øst for Ulriken, sier byrådsleder Harald Schjelderup (Ap).

En intensjonsavtale er ikke en endelig avtale om sammenslåing. Først må den godkjennes. Vaksdal skal ha folkeavstemning 30. mai. Deretter skal intensjonsavtalen til behandling i kommunestyrene i Bergen 15. juni, Samnanger 16. juni, Osterøy 22. juni og Vaksdal 27. juni. Ifølge BT er det usikkert om avtalen får flertall når den behandles i kommunestyret på Osterøy.

- Det er også viktig at den lokale identiteten på Vaksdal og Osterøy kan utvikle seg i en ny felleskommune, sier Schjelderup, til Bergens Tidende.

Hvis avtalen blir godkjent skal kommunen etableres fra 1. januar 2020. Den skal hete Bergen og bruke Bergens byvåpen. Osterøy, Vaksdal, Samnanger og Arna skal utgjøre en ny bydel, som heter Oster. Administrasjonsmålformen skal være nøytralt, og dagens struktur for skoler og hjemmetjenester skal i hovedsak bestå. Det som skal samles, er administrative tjenester og oppgaver som krever spesialisert kompetanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer