Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergen opplever «taper-boom»

Bergen (NTB): På seks måneder har Foreningen Rettferd for Taperne økt sin medlemsmasse i Hordaland med over 350 prosent. Samtidlig øker Bergen sin taperandel mest av samtlige norske byer, melder Bergensavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg finner det vanskelig å beskrive situasjonen som annet enn katastrofal, sier taper-general Ola Ødegaard.

Ved årskiftet hadde Hordaland færrest registrerte tapere av samtlige fylker i Norge. I løpet av et halvt år og 1048 nye medlemmer har fylket klatret til en syvendeplass på landsbasis.

- Jeg tror at mørketallene for Hordaland og spesielt Bergen fortsatt er veldig store. Derfor er det viktig at kommunene og fylket forbereder seg på å ta seg av taperne før problemet vokser dem over hodet, sier Ødegaard.

Av økningen på 1.048 personer står krigsbarna alene for 437 medlemmer, mens seksuelt misbrukte, skoletaperne og de som mener seg feilplassert på institusjon representerer resten. Men hvorfor Hordaland og Bergen nå opplever en taper-eksplosjon, finner Ødegaard det vanskelig svare på.

- Jeg både håper og tror at vårt arbeid over flere år har gitt oss et godt rykte, og at mennesker som lever i en vanskelig situasjon har tro p at det nytter å kontakte oss. I løpet av det siste året har vi blant annet løst en del saker i Bergens-området, og dette vil jeg tro har bidratt til den økte interessen, sier Ola Ødegaard til Bergensavisen.

ØKER MEST: Bergen øker sin taperandel mest av samtlige norske byer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling