Bergen reiste seg for Lothar

BERGEN (Dagbladet): Skuespilleren Lothar Lindtner mottok i går ovasjoner på sin 80-årsdag fra det publikum som elsker ham høyest. Bergenserne i Bankettsalen på Hotell Norge klappet til jubilanten utbrøt: «No må dokker gje dokker».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den aldrende skuespilleren og scenekunstneren fremførte et av sine glansnumre på slutten av cabareten til sine venner Herborg Kråkevik og Kenneth Sivertsen. Og tårene stod i øynene på publikummet som har fulgt hans karriere, da han sang revyvisen bergenserne har trykket til sitt hjerte; «De e' eg, det e' eg».

- Å hylle en så deilig bergenssjarmør, ja, det e' det hyggeligste publikum gjør, sang Lindtner ironisk innsmigrende. Han kunne ikke hatt mer rett.

Men i garderoben etterpå ga han uttrykk for at det har sine sider å bli 80. Og smilende sa han at en 90-årsfeiring måtte Gud forby.

- Jeg har stått på scenen til april i vår, og nå skal det bli deilig å ikke ha noen planer, sa Lothar Lindtner, men ble flattert over spørsmål om fremtidsplanene til en 80-åring. Med sin lille opptreden i går beviste imidlertid Lindtner at han kunne stått på scenen i enda noen sesonger. Og det kan hende at 80-åringen takker ja hvis det dukker opp noe.

- Folk som ikkje kan vise beskjedenhet, det e' det verste vi bergensere vet.

Slik avsluttet Lothar Lindtner sitt «comeback» på scenen i fødebyen Bergen i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer